Μειονότητα Τελευταία Νέα

Στις Εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η άκρα δεξιά απόκτησε δύναμη

Ο Πρόεδρος της ABTTF και ο Αντιπρόεδρος της FUEN Χαλήτ Χαμπίμπογλου: «Η απόκτηση δύναμη των ακροδεξιών σε όλη την Ευρώπη, που είναι κατά των μεταναστών,εκδίδει μια σοβαρή ανησυχία για την Ε.Ε ως υπερασπιστής της δημοκρατίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των ελευθεριών»

Οι ευρωεκλογές πραγματοποιήθηκε στις 22-25 Μαΐου 2014, στις ευρωεκλογές 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις 28 χώρες της ΕΕ έχουν το δικαίωμα να ψηφήσουν 390 εκατομμύρια ψηφοφόροι με ποσοστό συμμετοχής 43.9%, σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η άκρα δεξιά αύξησε το ποσοστό της στην Ευρώπη.

Το Νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή θα στείλει τρεις βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στη Γαλλία με επικεφαλής τον Marine Le Pen κόμματος άκρας δεξιάς (Εθνικού Μετώπου) βγήκε πρώτο με ποσοστό 24,95% των ψήφων, ενώ οι εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Βρετανία, ενάντια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείο (UKIP), ήταν ο νικητής των εκλογών  με 27% των ψήφων. Στη Δανία, ως ακραία δεξιά Δανία Λαϊκού Κόμματος (Dansk Folkeparti), έρχεται με τις περισσότερες ψήφους του ποσοστού ψηφοφορία με 26,60% . Στην Αυστρία η άκρα δεξιά Κόμμα Ελευθερίας (FPÖ), πήρε την τρίτη θέση με 19,50%. Στην Ουγγαρία, άκρα δεξιά Ουγγρικό Κόμμα Jobbik πήρε τη δεύτερη θέση με 14,68%. Στη Γερμανία γνωστό με αντί-ευρωπαϊκές  απόψεις τους το κόμμα της Γερμανίας για Εναλλακτική Λύση(AfD), πήρε 7% των ψήφων. Η Ελλάδα θα στείλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σύνολο 21 βουλευτές , το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή με 9.39% των ψήφων, κέρδισε το δικαίωμα να στείλει 3 βουλευτές  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι Μειονότητες της Ευρώπης συνεργάστηκαν στις ευρωεκλογές

Περίπου 40 εκατομμύρια άτομα περισσότερες από 60 τοπικές και μειονοτικές γλώσσες που ομιλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα μειονοτικά κόμματα μέλος της FUEN( το Ευρωπαϊκό Λαών Ομοσπονδιακή Ένωση) συνεργάστηκαν στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε αυτή την συνεργασία το πολιτικό κόμμα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, το κόμμα Φιλία, Ισότητα, Ειρήνης (DEB) πήρε σε όλη την επικράτεια 46.620 ψήφους με ποσοστό 0.76 % ενώ, στη περιοχή που κατοικούνται η πλειοψηφία της μειονότητας στη Δυτική Θράκη Κομοτηνή και Ξάνθη αναδείχθηκε πρώτο κόμμα.

Από την Ρουμανία που βρίσκεται σε θέση αλληλεγγύης το κόμμα της Ρουμανίας η Δημοκρατική Συμμαχία των Ούγγρων (RMDSZ) σε όλη την χώρα με ποσοστό 6.20 των ψήφων, πήρε τη πέμπτη θέση. Από την Σλοβακία, Σλοβακία ουγγρική Κόμμα Κοινωνία (SMK-MKP)

σε όλη την χώρα πήρε 6,53 % των ψήφων ήρθε έβδομο κόμμα. Από την Ιταλία, Νότιο Τιρόλο Λαϊκού Κόμματος (SVP) σε όλη τη χώρα έλαβαν 0,50 % των ψήφων. Γερμανόφωνη κοινότητα του Βελγίου σε όλη τη χώρα το κόμμα Prodger κέρδισε 0,09% εκατό των ψήφων.

Ο Πρόεδρος της ABTTF και ο Αντιπρόεδρος της FUEN Χαλήτ Χαμπίμπογλου:» Η απόκτηση δύναμη των ακροδεξιών σε όλη την Ευρώπη, που είναι κατά των μεταναστών, εκδίδει μια σοβαρή ανησυχία για την Ε.Ε ως υπερασπιστής της δημοκρατίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των ελευθεριών. Το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με μια πιο δυνατή ακροδεξιά, για τις εθνικές μειονότητες και άλλες ευάλωτες ομάδες στην Ευρώπη όσον αφορά την υπεράσπιση των δικαιωμάτων για την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι μια εικονική δοκιμή και θα είναι καθοριστική  για την κατεύθυνση της Ευρώπης»

Σχετικά Άρθρα