Μειονότητα Τελευταία Νέα

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών

DEB

Το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) στις εκλογικές περιφέρειες της Ξάνθης και της Ροδόπης για τις ευρωεκλογές βγήκε πρώτο.

Ο Πρόεδρος της (ABTTF) και Αντιπρόεδρος της FUEN Ο Κ. Χαλίτ Χαμπίπ Όγλου: «Το κόμμα ΚΙΕΦ (Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη) λέγοντας «Ευρώπη Ευρώπη άκου τη φωνή μας» , με την ισχυρή υποστήριξη της Τούρκικης Μειονότητας Δυτικής Θράκης έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα και στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες

Το κόμμα ΚΙΕΦ στο πολιτικό πεδίο είναι μοναδικός εκπρόσωπος της Τούρκικης Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, με τη πρώτη συμμετοχή για τις ευρωεκλογές έχει υπογράψει ένα ιστορικό επίτευγμα. Με το σύνθημα «Ευρώπη Ευρώπη άκου τη φωνή μας» συμμετείχε στις ευρωεκλογές με στόχο να ακουστούν στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες η φωνή και τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, στις ευρωεκλογές τo μειονοτικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας έχει γίνει πρώτο σε Ξάνθη και Ροδόπη.

Κόμματος ΚΙΕΦ στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει συνδυασμό στον οποίο περιλαμβάνονται υποψήφιοι από όλες τις περιοχές της δυτικής Θράκης, πιο συγκεκριμένα από την Ροδόπη, Ξάνθη και από τον Έβρο σύνολο 38 υποψήφιους. Το ΚΙΕΦ στη Ροδόπη 25.857 ψήφους, με 41.68 % του μεριδίου της ψηφοφορίας βγήκε το πρώτο κόμμα και ακολουθούν η ΝΔ με 16.41% δεύτερο και Ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,83 % έγινε τρίτο κόμμα.

Το ΚΙΕΦ στη περιοχή του Έβρου πήρε 1.220 ψήφους με ποσοστό 1,4%, μετά από την Ροδόπη το ΚΙΕΦ υπόγραψε ένα ιστορικό επίτευγμα και στη Ξάνθη, το ΚΙΕΦ έχει πάρει  15.378  ψήφους με ποσοστό 26.89% και βγήκε το πρώτο κόμμα και εκεί. Στη περιοχή της Ξάνθης η ΝΔ με 17,59% δεύτερο και Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε τρίτο κόμμα με ποσοστό 17,11 %.

Στο σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το ΚΙΕΦ βγήκε τρίτο κόμμα

Από την Δράμα, Εβρο, Καβάλα και Ροδόπη στο σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το ΚΙΕΦ πήρε σύνολο 42.533 ψήφους με ποσοστό 12,25 έγινε τρίτο κόμμα. Πρώτο κόμμα είναι η Ν.Δ. με 24,26 % και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,79 %.

Ο Πρόεδρος της (ABTTF) και Αντιπρόεδρος της FUEN Ο Κ. Χαλίτ Χαμπίπ Όγλου: «Η μειονότητα της Θράκης μας απέδειξαν την υποστήριξη τους με τους ψήφους στις ευρωεκλογές της 25 ης Μαΐου 2014. Το ΚΙΕΦ λέγοντας «Ευρώπη Ευρώπη άκου τη φωνή μας» , με την ισχυρή υποστήριξη της Τούρκικης Μειονότητας Δυτικής Θράκης έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα και στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες. Το ΚΙΕΦ κατάφερε να  αφήσει πίσω του τη ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και βγήκε το πρώτο κόμμα στη Ροδόπη και στη Ξάνθη, με τη πρώτη συμμετοχή για τις ευρωεκλογές έδωσε το μήνυμα στην Αθήνα ότι «Υπάρχουμε κι εμείς». Συγχαίρω στη πρώτη συμμετοχή στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη μεγάλη ιστορική επιτυχία το κόμμα μας ΚΙΕΦ και τη μειονότητα μας βαδίζοντας συγχρόνως στους στόχος τους».

Σχετικά Άρθρα