Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ο Γιώργος Τσιτιρίδης δημοσιοποίησε το πλήρες πρόγραμμά του για τον Δήμο Αβδήρων

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης δημοσιοποίησε το πλήρες πρόγραμμά του για το τι πρόκειται να κάνει αν και εφόσον εκλεγεί ο συνδυασμό του στις εκλογές του Μαϊου. Στην επιστολή του προς τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρει.

Με σεβασμό και πλήρη επίγνωση των ευθυνών μας απέναντι σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Αβδήρων, δηλώνουμε την παρουσία μας στην τοπική κοινωνία, μέσα από τη δημιουργία μιας πραγματικά ανεξάρτητης δημοτικής συμμαχίας και καταθέτουμε τη δική μας πρόταση, που θα διεκδικήσει τη νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, στις ερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2014.

Είμαστε ένας συνδυασμός νέων και άφθαρτων  ανθρώπων, που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στα χωριά μας, περιστοιχισμένοι από έμπειρα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν είμαστε «επαγγελματίες» πολιτικοί, «εραστές της καρέκλας», δεν διεκδικούμε την ηγεσία του Δήμου μας για να αποκατασταθούμε επαγγελματικά ή να συνταξιοδοτηθούμε μέσα απ’ αυτόν. Σύνθημα μας είναι η τιμιότητα, η διαφάνεια, η ενότητα, η αξιοκρατία και η δημιουργία. Στην νέα Δημοτική Αρχή συμμετέχουμε όλοι, πέρα από κόμματα και θρησκείες. Από όλους τους χώρους, από κάθε μετερίζι, αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιστήμονες, εργάτες, επαγγελματίες. Ξέρουμε ότι πολλοί θα μας πολεμήσουν με οποιοδήποτε τρόπο και θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το λαϊκισμό και την κακοπροαίρετη κριτική . Όμως δεν μας φοβίζει, μας πεισμώνει,  μας δυναμώνει, μας κάνει πιο ΠΟΛΛΟΥΣ.

Γνωρίζουμε καλά τις ανάγκες και τα προβλήματα του τόπου μας και στοχεύουμε στην ανάπτυξη του με στρατηγικό σχεδιασμό, χωρίς έπαρση, με όραμα και δυναμισμό. Παρακολουθούμε όλο αυτό το διάστημα την άσκηση της πλέον αλαζονικής πολιτικής από την υπάρχουσα Δημοτική Αρχή, χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό, με χαμένες ευκαιρίες και ανεκμετάλλευτα αναπτυξιακά προγράμματα, με εύκολες λύσεις, με οικονομικές πρωτοβουλίες που ισοπέδωσαν τους συμπολίτες μας και ειδικά τους ελεύθερους επαγγελματίες, με απαξίωση  συνδημοτών που είχαν διαφορετική άποψη, με μηδενισμό του έργου των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Στη δική μας δημοτική αρχή η εξουσία ανήκει σε όλους τους δημότες. Συμμετέχουμε όλοι, ως ενεργοί πολίτες, ως «Πολίτες σε Δράση», δημιουργούμε μαζί το Δήμο που μας αξίζει, δημιουργούμε μαζί το μέλλον των παιδιών μας.

Ο Δήμος  μας έχει το ξεχωριστό προνόμιο να διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που αποτελούν τις βάσεις για την αναπτυξιακή του πορεία. Η πλούσια ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά, το σπάνιο φυσικό περιβάλλον του, ο τουρισμός, η διεθνής του αξία, αποτελούν τα δυναμικά του στοιχεία. Αξιοποιώντας αυτά τα πλεονεκτήματα και μέσα από δυναμικές και οργανωμένες πρωτοβουλίες στοχεύουμε και θα δώσουμε σκληρό αγώνα, ώστε να πετύχουμε

την οικονομική και διοικητική αναβάθμιση του Δήμου.

τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων.

την ενίσχυση των δράσεων κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας, με έμφαση στην ουσιαστική στήριξη των ευπαθών ομάδων.

τη στήριξη της απασχόλησης, ιδιαίτερα στους νέους, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσα από προγράμματα τοπικών πρωτοβουλιών απασχόλησης ή προγραμμάτων ΟΑΕΔ, ή Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

την ενημέρωση για θέσεις εργασίας μέσα από όλα τα μέσα, με ανακοινώσεις σε όλους τους οικισμούς και όχι μόνο μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου και επιλεκτικά σε φίλους.

τη στήριξη του πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία). Διοργάνωση ημερίδων σε όλους τους οικισμούς και ενημέρωση για τα πλεονεκτήματα της βιολογικής  γεωργίας και κτηνοτροφίας. Δημιουργία δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων.

την τουριστική προβολή του Δήμου μέσω της δημιουργίας αρμόδιου γραφείου τουριστικής προβολής, στο Οργανόγραμμα του Δήμου και τη λειτουργία κέντρου τουριστικής πληροφόρησης.

την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων στην παραλιακή ζώνη. Την καταπολέμηση των κουνουπιών με επίγειους και εναέριους ψεκασμούς.

την ανάδειξη της ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς, με την ανάδειξη και προβολή των αρχαιολογικών, ιστορικών και θρησκευτικών χώρων και μνημείων που διαθέτει ο Δήμος. Τη στήριξη και ενίσχυση όλων των Μουσείων που λειτουργούν στο Δήμο.

τη συνεχή στήριξη των Πολιτιστικών, Αθλητικών και Συλλόγων Γυναικών του Δήμου μας.

τη δημιουργία νέων γηπέδων 5Χ5, καθώς και τη δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου στον οικισμό των Φιλίων.

την αναβάθμιση των υφιστάμενων πολιτιστικών και λαογραφικών εκδηλώσεων και την υλοποίηση νέων εκδηλώσεων με διεθνή χαρακτήρα. Την αναβίωση εθίμων.

την υλοποίηση προγράμματος ανακύκλωσης και την ενίσχυση των ομάδων εθελοντισμού.

την υλοποίηση έργων και δράσεων για τη διαφύλαξη και ανάδειξη της Λίμνης Βιστονίδας και των άλλων περιοχών φυσικού και οικολογικού χαρακτήρα του Δήμου.  Στήριξη και ενίσχυση του Κέντρου Πληροφόρησης Λίμνης Βιστονίδας στο Πόρτο Λάγος και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Σέλινο.

την αποκέντρωση των υπηρεσιών σε όλους τους οικισμούς (επαναφορά εξοπλισμού γραφείων και μηχανημάτων έργου στις έδρες των πρώην Δήμων).

τη μείωση  πάνω από 20% κατά μέσο όρο στο τιμολόγιο ύδρευσης – αποχέτευσης και στα δημοτικά τέλη φωτισμού – καθαριότητας άμεσα. Ειδικό τιμολόγιο για ανέργους και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

την ευνοϊκή ρύθμιση για παλαιότερα χρέη δημοτών.

τη βελτίωση ποιότητας νερού ΔΕΥΑΑ. Τη σταδιακή αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης όλων των οικισμών. Επέκταση του δικτύου αποχέτευσης σε οικισμούς που βρίσκονται κοντά σε εγκαταστάσεις Βιολογικού Καθαρισμού.

την υλοποίηση έργων άρδευσης (κανάλια, πομώνες), αγροτικής οδοποιίας και κτηνοτροφικών έργων (ποτίστρες).

τη δημιουργία αντιπλημμυρικών και τεχνικών έργων σε όλους τους οικισμούς του Δήμου.

τη δημιουργία Δημοτικού Κτηματολογίου και ΣΧΟΟΑΠ. Ολοκλήρωση Οριοθέτησης Οικισμών

τη βελτίωση του οδικού δικτύου σε όλη την περιφέρεια του Δήμου.

την ενίσχυση και αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου. Προμήθεια επιπλέον κάδων απορριμμάτων μεγάλης χωρητικότητας.

την αναβάθμιση των σχολείων του Δήμου. Τη δημιουργία βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου (Άβδηρα, Βιστωνίδα , Σέλερο).

τη δημιουργία σύγχρονων παιδικών χαρών και πλατειών, όπου θα παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά μας. Την αξιοποίηση των ΧΑΔΑ, ως χώρων αναψυχής και πρασίνου και διάθεσης τους στους πολίτες (παγκάκια, κιόσκια, ποδηλατοδρόμοι για παιδιά).

την ανάδειξη του οικισμού της Γενησέας, με έμφαση στην ιστορία και την παράδοση της.

την ανάδειξη και αναβάθμιση του λιμένα του Πόρτο Λάγος και του λιμενικού καταφύγιου των Αβδήρων.

την αξιοποίηση της τεράστιας δημοτικής περιουσίας του Δήμου (Ιαματικά Λουτρά, Κάμπινγκ Μυρωδάτου, παραλιακές εκτάσεις, κ.τ.λ.).

την αξιοποίηση του Γεωθερμικού Πεδίου Ν. Κεσσάνης (τηλεθέρμανση, θερμοκήπια) και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (π.χ. αιολικά πάρκα).

την αποκατάσταση των δεσμεύσεων της Συνθήκης Ραμσάρ.

την παραχώρηση των δημοτικών θερμοκηπίων στην Ποταμιά σε άπορους συνδημότες μας και τη δημιουργία δημοτικού πιλοτικού αγροκτήματος για παραγωγή νέων δυναμικών καλλιεργειών (ρόδια, σπαράγγια, λουλούδια, ακτινίδια, κηπευτικά, καρύδια).

την αναβάθμιση της λειτουργίας των ιατρείων του Δήμου μας. Άμεση πρόσβαση με λεωφορεία στο Κέντρο Υγείας στα Άβδηρα.

την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των Κ.Α.Π.Η και του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. Υλοποίηση νέων σύγχρονων προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας, μέσα από ευρωπαϊκούς πόρους.

την εγκατάσταση ειδικού συμβούλου στα κέντρα αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για απορρόφηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω ραδιοφωνικών σταθμών και της ιστοσελίδας του Δήμου.

Το πρόγραμμα μας ανανεώνεται και συμπληρώνεται συνεχώς, μέσα από τη συστηματική καταγραφή των δικών σας αναγκών. Θέλουμε τη δημοτική αρχή αλληλέγγυα στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους συνδημότες μας. Μέσα από  λαϊκές συνελεύσεις, με  διαβούλευση με όλους τους φορείς και τις  κοινωνικές ομάδες, οι κάτοικοι  του Δήμου Αβδήρων θα έχουν τον τελευταίο λόγο σε όλα τα μεγάλα και μικρά θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και τη  ζωή τους.  Όχι πια αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες, μέσα από γραφεία,  αλλά με τους πολίτες ενεργούς!

Σας καλούμε να στηρίξετε το συνδυασμό μας «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ», να γίνετε συνοδοιπόροι μας, για ένα Δήμο πρότυπο, ένα Δήμο ανθρώπινο, ένα Δήμο αντάξιο της ιστορίας και του σπάνιου πολιτισμού του.

 

Γεώργιος Τσιτιρίδης

Υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων

Επικεφαλής Συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση»

Σχετικά Άρθρα