Κοινωνία Τελευταία Νέα

Με 14 συμμετοχές η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στην έκθεση κρασιού-ποτών «PROWEIN 2014»

PROWEIN5 PROWEIN1 PROWEIN2 PROWEIN3

Η μεγαλύτερη και πρώτη ομαδική κοινή συμμετοχή των οινοπαραγωγών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με συνολικά 14 συμμετοχές και με πρωτοβουλία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, πήρε μέρος στην έκθεση κρασιού-ποτών «PROWEIN 2014» που διεξήχθη στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας, από 21 έως 25 Μαρτίου. Επικεφαλής της αποστολής και έχων την ευθύνη της πρωτοβουλίας, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, Σταύρος Βαβίας.

Η Prowein γιόρτασε φέτος τα 20 χρόνια διεξαγωγής της, με περισσότερους από 4700 εκθέτες από 50 χώρες και όπως σε κάθε διοργάνωση της, έγινε η συνολική επισκόπηση των διεθνών προσφορών οίνων και οινοπνευματωδών ποτών για το εμπόριο και τις υπηρεσίες τροφίμων. Παράλληλα, με αφορμή τα «γενέθλια» της λειτουργίας της, παρουσιάστηκε μια πολύ σημαντική έρευνα για την αγορά του κρασιού τα επόμενα 20 χρόνια.

Οι συμμετέχοντες παραγωγοί από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, είχαν δεκάδες συναντήσεις κυρίως με ξένους επιχειρηματίες από πολλές χώρες, προωθώντας τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα. Ειδικότερα στις 23 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν, για πρώτη φορά, τρία σεμινάρια οινογνωσίας απο τον master of wine κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη, στην διάρκεια των οποίων αναλύθηκαν οι γεωγραφικές ιδιομορφίες των παραγωγών μας οι ποικιλίες τους και μια ετικέτα από κάθε παραγωγό. Τέλος να σημειωθεί ότι το περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ επισκέφθηκε ο έλληνας πρόξενος στο Ντύσσελντορφ και οι εμπορικοί ακόλουθοι του προξενείου.

Σχετικά Άρθρα