Κοινωνία Τελευταία Νέα

Εξωστρέφεια στην τουριστική πολιτική για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

 Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ σε Ελληνοτουρκική Συνάντηση Εργασίας στην Άγκυρα

 Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Ελληνοτουρκική Συνάντηση Εργασίας (Workshop) που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Άγκυρας,  τη Δευτέρα 07 Απριλίου 2014.

Στόχος της ελληνοτουρκικής τουριστικής συνάντησης εργασίας ήταν η ανάδειξη Περιφερειών από την Ελλάδα και την Τουρκία και η διευκόλυνση επαφών μεταξύ Περιφερειών και επιχειρήσεων και από τις δύο χώρες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

Η συνάντηση περιελάμβανε στο πρώτο μέρος, παρουσιάσεις των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε Περιφέρειας στον τομέα του τουρισμού – υποδομές, αξιοθέατα, ιστορικά μνημεία, εκδηλώσεις, γαστρονομία, προσβασιμότητα και στο δεύτερο μέρος προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών (τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων, διοργανωτών εκδηλώσεων). Υπολογίζεται ότι οι προγραμματισμένες συναντήσεις ξεπέρασαν τις 120.

Στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 100 επιχειρηματίες και από τις δύο χώρες από τον τομέα του τουρισμού, παραβρέθηκαν ο Πρέσβης της χώρας μας στην Τουρκία κ. Κυριάκος Λουκάκης, ανώτατα στελέχη από το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Άγκυρας, το τουρκικό Υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού και την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Τουρκίας.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία που έχει ο τουρισμός για την οικονομική ανάπτυξη και των δύο χωρών και τόνισαν την αξία της συνεργασίας των επιχειρηματικών κοινοτήτων της Ελλάδας και της Τουρκίας για την αύξηση των τουριστικών ροών μεταξύ των δύο χωρών και τη μεγιστοποίηση των αμοιβαίων οικονομικών και πολιτιστικών οφελών.

Οι ελληνικές συμμετοχές, ανήλθαν στις 26, ενώ εκπροσωπήθηκαν, εκτός της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και οι Περιφέρειες Αττικής, Κ. Μακεδονίας, Κρήτης, Πελοποννήσου, Β. Αιγαίου και Κυκλάδων, ενώ παρευρέθηκαν στην εκδήλωση 37 τουρκικά τουριστικά πρακτορεία και 25 ξενοδοχεία από τις παραπάνω περιοχές.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στη συγκεκριμένη συνάντηση εργασίας επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για τον τουρισμό και τη διευκόλυνση των επαφών μεταξύ επιχειρήσεων και Τοπικών Αρχών. Σημειώνεται ότι την αποστολή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Άγκυρα, συμπλήρωσαν επιχειρηματίες του τουρισμού που εκπροσώπησαν τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Θράκης και το Επιμελητήριο Καβάλας.

Σχετικά Άρθρα