Ο σκακιστικός όμιλος Ξάνθης ανεβαίνει στην Α εθνική - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
Αθλητικά Τελευταία Νέα

Ο σκακιστικός όμιλος Ξάνθης ανεβαίνει στην Α εθνική

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ομάδα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για έτος 2014. Διαγράφοντας μια εξαιρετική πορεία σε όλη την αγωνιστική περίοδο, κατέκτησε την 1 η Θέση στην ΠΑΜΘ, στηριζόμενος αποκλειστικά και μόνο σε δικούς του παίκτες, παίκτες που ανέδειξε ο σύλλογος με τη δουλειά του, χωρίς την χρησιμοποίηση ξένων ή κοινοτικών παικτών.

Η τελική φάση του 42 ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α εθνικής κατηγορίας, στην οποία σημειωτέον θα συμμετέχουν 34 ομάδες από όλη την Ελλάδα, θα διεξαχθεί στο Ρίο Αχαΐας από 28/6 μέχρι 10/7/2014.

Είναι η 3 η φορά, από το 2007 έως το 2014, που η ομάδα της Ξάνθης αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στην Περιφέρεια και κερδίζει την άνοδό της στην Α Εθνική. Δυστυχώς όμως τα πενιχρά έσοδα του συλλόγου και η ελάχιστη έως μηδενική στήριξη από τον Δήμο και τις άλλες πολιτικές αρχές, όταν διατυπώθηκε αίτημα οικονομικής συνδρομής, δεν επέτρεψε τη συμμετοχή μας στην τελική φάση τις δύο προηγούμενες φορές.

Ο Σύλλογος από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, 40 χρόνια περίπου, συνεχίζει ακούραστα να προσφέρει στους νέους μας διέξοδο για μια υγιή αθλητική δραστηριότητα και εποικοδομητική στάση ζωής. Συνεχίζει να διακρίνεται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο σε όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας με ελάχιστη μέχρι τώρα υποστήριξη.

Νομίζουμε πως έφθασε πλέον η ώρα οι πολιτικές αρχές του τόπου να του το αναγνωρίσουν και να κάνουν το καθήκον τους. Ελπίζουμε ότι ήρθε η ώρα να συνδράμουν αποφασιστικά για να αγωνιστεί ο σύλλογος στην τελική φάση του πρωταθλήματος τουλάχιστον αυτή τη φορά. Η Ξάνθη δεν μπορεί να είναι μόνο «γιορτές»….

Σχετικά Άρθρα