Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ραγδαία η αύξηση του ποδηλατικού «κινήματος» την Ξάνθη

 phgasos (1)

150 ποδηλάτες υποδέχτηκαν την Άνοιξη και τις Ποδηλατο-Δράσεις του ΠΗΓΑΣΟΥ

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο συνεχίστηκε το πρόγραμμα Ποδηλατο-δράσεων και εκδηλώσεων για το Αστικό-Παιδικό ποδηλατικό τμήμα του ΠΗΓΑΣΟΥ.  Το ραντεβού της Κυριακής 16/3 δόθηκε σε γνωστό κατάστημα-καφέ της πόλης, προκειμένου να δοθεί συμβολικά και αντιπροσωπευτικά το μήνυμα της υποστήριξης από χορηγούς επαγγελματίες της πόλης προς τον Ξανθιώτικο σύλλογο.

Ξεπερνώντας τις προσδοκίες και φτάνοντας τα 150 ποδήλατα (!) – συμμετοχές η ποδηλατο-πορεία του ΠΗΓΑΣΟΥ κατευθύνθηκε στο δρομολόγιο ΔΑΚ –Πανεπιστημιούπολη – Κιμμέρια – Πηγάδια (9,5 χλμ), όπου και ορίστηκε ο τερματισμός της διαδρομής, σε μια εκδήλωση όπου κύριος σύμμαχος ήταν ο καιρός και η διάθεση των παρευρισκομένων.

Εκτός των περιβαλλοντικών παραμέτρων οι υπεύθυνοι του συλλόγου φρόντισαν να εμπλουτίσουν με συμβουλές τις ποδηλατικές γνώσεις μικρών και μεγάλων, καθώς αναφέρθηκαν σε χρήσιμες οδηγίες και υποδείξεις ποδηλασίας, παροτρύνοντας όλους να τις ακολουθήσουν. Ιδιαίτερα επισημάνθηκαν θέματα ασφαλείας και εξοπλισμού, ενώ διανεμήθηκαν φυλλάδια με το πρόγραμμα δράσεων του ΠΗΓΑΣΟΥ.

Το επόμενο Ποδηλατο-ραντεβού είναι για το Σάββατο 22/3 όπου θα ξεκινήσει από την κ. πλατεία ποδηλατο-πορεία που θα τοποθετεί «ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ» σε παράνομα σταθμευμένα οχήματα, γύρω από το κέντρο της πόλης, ενώ την επόμενη Κυριακή 23/3 θα πραγματοποιηθεί Ποδηλατο-βόλτα στην Λευκόπετρα (χώρος αναψυχής Ζωοδόχου Πηγής και Προφήτη Ηλία) 9 χλμ από την Ξάνθη.

Να υπενθυμίσουμε ότι γίνονται δεκτοί ενήλικοι ποδηλάτες, ενώ τα παιδιά θα πρέπει να φορούν κράνος και να συνοδεύονται από κηδεμόνα. Η συμμετοχή στις Ποδηλατο-δράσεις είναι εντελώς δωρεάν !

Σχετικά Άρθρα