Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Στην τελική ευθεία για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων στα Άβδηρα και τον Τόπειρο. Όλες οι εξελίξεις

tsolakidhs dalatshsΜετά από ένα έντονο Σαββατοκύριακο διεργασιών ανάμεσα στους υποψηφίους σε Περιφέρεια και Δήμους, από χθες οι διαδικασίες κατάρτισης των συνδυασμών μπήκαν στην τελική ευθεία. Η πρώτη συγκέντρωση του Δημαρχόπουλου ήταν μεγάλη και καλά οργανωμένη ωστόσο ο ίδιος έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει ώστε να βγει στο «μπαλκόνι» σαν υποψήφιος που θα «παρασύρει» τα πλήθη. Στον νομό μας οι μεγαλύτερες εκκρεμότητες εξακολουθούν να υπάρχουν στα Άβδηρα και στον Τόπειρο ενώ στην Μύκη οι υποψήφιοι δεν έχουν ξεκινήσει καν.

Στο Δήμο Αβδήρων

Στο Δήμο Αβδήρων αναμένεται σήμερα ή αύριο να ανακοινωθεί η απόφαση του Δημήτρη Γαλανόπουλου για το αν θα ηγηθεί ο ίδιος ή θα στηρίξει τον νεαρό Τσιτιρίδη. Η παράταξη του Βασίλη Τσολακίδη έχει μεν ένα προβάδισμα έναντι όλων όμως αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα συγκρότησης πάνω στα οποία δουλεύει ο Δήμαρχος. «Καζάνι που βράζει» είναι και ο χώρος του Σύριζα με τον Καλιαμπάκα να μην μπορεί να συγκροτήσει ισχυρό συνδυασμό και εκ του λόγου αυτού να υπάρχουν φωνές από την μειονότητα που αμφισβητούν την «καταγραφή δυνάμεων» και ζητούν την εδώ και τώρα προσχώρηση σε έναν από τους ισχυρούς, για να μπορέσουν τουλάχιστον να εκλεγούν 4-5 μειονοτικοί. Ο Αντωνιάδης είναι κι αυτός σε τροχιά εξεύρεσης υποψηφίων και συνεχίζει τις διαβουλεύσεις στα χωριά.

Στον Τόπειρο

«Συγκεκριμένοι μηχανισμοί, που προέρχονται από το παρελθόν, δουλεύοντας υπόγεια και καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατίας, δεν επέτρεψαν να υπάρξει ενότητα στον χώρο και μετέτρεψαν την διαδικασία της εσωπαραταξιακής συζήτησης και προβληματισμού σε συλλογή κουκιών με ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά» μας λέει μέλος του συνδυασμού Χατζηευαγγέλου που διαλύθηκε και την θέση του πήρε η ομάδα που συγκρότησε ο Κώστας Δαλάτσης. Ένας νέος άνθρωπος, αγρότης που και θέλει και μπορεί να βοηθήσει τον τόπο του. Από την άλλη ο Μίχογλου παρά τις διαλυτικές τάσεις του συνδυασμού Χατζηευαγγέλου δεν έχει εισπράξει τίποτε. Με την παρουσία μάλιστα της Μαρίας Καραλευθέρη και την στήριξή της από ένα μεγάλο κομμάτι της μειονότητας ο Μίχογλου θα πάει σίγουρα στην δεύτερη Κυριακή αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι μπορεί να βγει μέσα από αυτήν Δήμαρχος.

Σχετικά Άρθρα