Κοινωνία Τελευταία Νέα

Βία και Επιθετικότητα στο Σχολείο και στην Οικογένεια (εκδήλωση στην Ξάνθη)

sxolikh bia

Με αφορμή την 6η Μαρτίου “Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο”, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης και το 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης, συνδιοργανώνουν στις 10 Μαρτίου 2014 (έναρξη στις 5.30 μ.μ.) ημερίδα με θέμα: «Βία και Επιθετικότητα στο Σχολείο και στην Οικογένεια» Αίθ. εκδηλώσεων Ιδρ. Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Καπναποθήκη Π, Καπνεργατών 9, Ξάνθη. Ακολουθεί το πρόγραμμα.

17.30- 17.45: Χαιρετισμοί, Δημήτρης Κυριαζίδης, Διευθυντής 2ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, Άννα Αγγελοπούλου, Σχολική Σύμβουλος Γενικής Παιδαγωγικής Ευθύνης, Δ/νση Β΄ θμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, Δημήτρης Μπαρδακίδης, Επικεφαλής Europe Direct Ξάνθης.

17.45- 18.00: Παρουσίαση από την κυρία Γεωργία Καραγκιοζίδου, Καθηγήτρια του 2ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης και τους μαθητές της Α΄ Λυκείου του σχολείου που συμμετέχουν στο Project “Μικρές Σκηνές Καθημερινής Βίας- Επιθετικότητας”. Συντονισμός: Γ. Καραγκιοζίδου, Δ. Μπαρδακίδης.

18.00- 19.15: «Η προστασία των παιδιών από τη βία στην οικογένεια και στο σχολείο: Διαπιστώσεις και προτάσεις του Συνηγόρου του Παιδιού»: Γιώργος Μόσχος, Βοηθός Συνηγόρου του πολίτη για τα δικαιώματα των παιδιών.  «Η εθνική πολιτική για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού στην Ελλάδα»: Αλεξάνδρα Γκουλιάμα, Συντονίστρια Δράσεων του Παρατηρητηρίου Βίας για την Περιφέρεια ΑΜΘ. «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο»: Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας (skypecall). Ερωτήσεις/ συζήτηση.

19.15- 19.30: Διάλειμμα για καφέ

19.30- 20.30: «Επιθετικότητα – Βία – Εκφοβισμός. Μια προσέγγιση σε ψυχικό επίπεδο»: Ελένη Τσαπακίδου, Ψυχολόγος, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ξάνθης. «Οι πολιτικές και τα προγράμματα της ΕΕ για τη βία στο σχολικό και το οικογενειακό περιβάλλον»: Γεωργία Θεοδώρα Ιντζέ, Υπεύθυνη Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης. «Η ηλεκτρονική πλατφόρμα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας παιδιών YouSmile.gr»: Ματίνα Γαβριήλογλου, Ψυχολόγος, Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ερωτήσεις/ συζήτηση.

Σχετικά Άρθρα