Εκδηλώσεις Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Εγκαινιάστηκε το νέο Δημαρχείο της πόλης!

Κόσμημα για την πόλη λειτουργικό και άνετο για τους πολίτες

 DSC_0193 DSC_0202 DSC_0203 DSC_0224 DSC_0231 DSC_0170 DSC_0187

Με κάθε επισημότητα και με την συμμετοχή πολύ κόσμου εγκαινιάσθηκε το απόγευμα της τετάρτης το νέο Δημαρχιακό κατάστημα της Ξάνθης που στεγάζεται στο κεντρικότερο κτίριο της πόλης αυτό της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος.

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι βουλευτές της περιοχής Αλέξανδρος Κοντός και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, οι Δήμαρχοι Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης, Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, Μύκης Μουσταφά Τζουκάλ, Τοπείρου Μάκης Τσιλιγγίρης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραΐτης πλήθος συμβούλων και υποψηφίων και, φυσικά, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και αρκετοί υπάλληλοι και κόσμος.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων ενώ στη σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Ξάνθης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην αγορά και την ανακαίνιση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανάμεσά τους και την αντιπολίτευση για την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τον υπουργό Αλέκο Κοντό για τις ενέργειές του ώστε να τελειώσουν πολύ γρήγορα οι διαδικασίες και να πιεσθεί η τράπεζα να δώσει το κτίριο χωρίς δαιδαλώδεις διαδικασίες.

Ο Δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι σε ένα σύγχρονο χώρο στο κέντρο της πόλης θα στεγάζεται το νέο Δημαρχείο. Πρόσθεσε πάντως ότι το παλιό κτίριο, η χρηματοδότηση του οποίου έχει εγκριθεί και ανακαινίζεται, θα μπορούσε να φιλοξενεί το γραφείο του Δημάρχου για ιστορικούς λόγους. Το κτίριο της τραπέζης της Ελλάδας χτίστηκε το 1965 και φιλοξενεί πλέον το νέο Δημαρχείο από τις 18 Αυγούστου 2014, μετά από 87 χρόνια παρουσίας στο παλιό Δημαρχείο.

Σχετικά Άρθρα