Επιστολές Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Τσιτιρίδης: « Εικονική πραγματικότητα η συνέντευξη του Δημάρχου Αβδήρων προς τα ΜΜΕ»

Απάντηση στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Αβδήρων Βα΄σιλης Τσολακίδης έστειλε ο αρχηγόες της αντιπολίτευσης Γιώργος Τσιτιρίδης. Στην επιστολή- απάντηση αναφέρει:

Με  έκπληξη ακούσαμε και διαβάσαμε τα όσα παρουσίασε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Αβδήρων, σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία του  Δήμου Αβδήρων και τον προγραμματισμό των έργων μελλοντικά. Με περίτεχνο τρόπο, με πλασματικά και εντέχνως τακτοποιημένα νούμερα και ψέματα, μας παρουσίασε μια εικονική πραγματικότητα που πολύ απέχει από την υφιστάμενη.

Ευτυχώς οι συνδημότες μας γνωρίζουν και θυμούνται. Είναι προκλητικό, ενώ ο ίδιος  δημιούργησε υπέρογκα χρέη, με υψηλά δάνεια κατά την θητεία του ως Δήμαρχος στον Καποδιστριακό Δήμο Βιστωνίδος, να αναφέρεται σε άλλους «δήθεν ελλειμματικούς» Δήμους που συγχωνεύθηκαν στον Καλλικρατικό πλέον Δήμο Αβδήρων και να παρουσιάζει μια τελείως παραπλανητική  εικόνα,  με περισσή εμπάθεια και έπαρση.

Πώς είναι δυνατόν κ. Δήμαρχε Αβδήρων να αναφέρεστε σε πλεονασματικό ισολογισμό, όταν υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι, απλήρωτα μισθώματα σε κτίρια που χρησιμοποιεί ο Δήμος, απλήρωτοι προμηθευτές, όταν πολλοί επαγγελματίες διαμαρτύρονται και τους αναγκάζετε να εκλιπαρούν ώστε να εκδώσουν τιμολόγια για έργα και υπηρεσίες που παρείχαν εδώ και τρία χρόνια, προκειμένου να μην χάσουν τα χρήματα τους; Και επιπλέον αφού είναι τόσο άριστη η οικονομική κατάσταση του Δήμου μας, γιατί δεν εξοφλείτε συγκεκριμένο προμηθευτή που έχει να λαμβάνει  από τον Δήμο Αβδήρων 95.000 ευρώ περίπου (χωρίς τις προσαυξήσεις) και τον ωθείτε να καταφεύγει στα Δικαστήρια, παρότι αναγνωρίζετε  την δαπάνη; Αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές παρόμοιες περιπτώσεις που υπάρχουν και σίγουρα τις γνωρίζετε.

Προσπαθείτε να μας πείσετε ότι είναι φτηνό το νερό που πίνουμε στα χωριά μας, υποτιμώντας πραγματικά τη νοημοσύνη των συνδημοτών μας και επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχετε τελικά καμία επαφή με τους κατοίκους των οικισμών μας. Όσον αφορά τις εκπτώσεις για τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι,  ΑΜΕΑ, άνεργοι, κ.λ.π), εμείς σαν αντιπολίτευση ήδη από το 2011, προτείναμε και επιμέναμε σε σημαντική έκπτωση για τους παραπάνω οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας, όταν εσείς ως Δήμαρχος, τους αντιμετωπίζατε ως γραφειοκρατικό πρόβλημα (συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αβδήρων στις  25-10-2011).

Μας παρουσιάσατε τα έργα που υλοποιήθηκαν στο Δήμο μας τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά εντέχνως αποκρύψατε ότι σχεδόν όλα, είναι έργα που κληρονομήσατε από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους, αυτούς που με λαϊκισμό κατηγορείτε, ενώ θα έπρεπε να τους ευγνωμονείτε, ακολουθώντας τον στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό. Μας προβάλατε επίσης με καύχημα σαν δικά σας τα Περιφερειακά έργα.

Ο προγραμματισμός σας για νέα έργα είναι χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, με προχειρότητα και ανέξοδα λόγια, καθώς τα περισσότερα από όσα αναφέρατε είναι χωρίς μελέτες και δεν συμπεριλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό και στο Τεχνικό  Πρόγραμμα του Δήμου Αβδήρων που καταθέσατε για το 2014, όπως για παράδειγμα η Δημιουργία νέου Δημοτικού Σχολείου Πετεινού και Παιδικού Σταθμού  Σελέρου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αναπτυξιακό σας πρόγραμμα, σκόνταψε στις λακκούβες που συναντάμε καθημερινά σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Αβδήρων και ειδικά στην έδρα του και πέρασε έξω από αυτούς.

Σχετικά Άρθρα