Οικονομία Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Τις καλύτερες εντυπώσεις απέσπασε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «TTR- ROMANIAN TOURISM FAIR»

IMG_0080 IMG_0495 IMG_0509

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης στο πλαίσιο της τουριστικής της προβολής, συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «TTR- ROMANIAN TOURISM FAIR» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας από 13 έως 16 Μαρτίου 2014, με δικό της περίπτερο σε συνεργασία με το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και τη ΔΕΘ-HELEXPO.

Στους επισκέπτες, οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τους προορισμούς της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., διανεμήθηκε από τους υπαλλήλους της Περιφέρειας, έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό, δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, την τουριστική αξία της περιοχής ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στους κάθετους οδικούς άξονες, όπου μέσω Βουλγαρίας μειώνεται αισθητά ο χρόνος πρόσβασης.

Τον χώρο της Περιφέρειας, τις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Ρουμανία, Γρηγόριος Βασιλοκωνσταντάκης και η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Μαγδαληνή Καρακόλη.

Στην έκθεση, παρών ήταν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜΘ, Γεώργιος Γερομάρκος, ο οποίος παρουσίασε με ιδιαίτερη επιτυχία τους προορισμούς της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας- Θράκης προβάλλοντας οπτικοακουστικό υλικό, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε στις 14/03/2014 από το Γραφείο Ε.Ο.Τ. της Ρουμανίας για τους Ρουμάνους Πράκτορες και Tour Operators, ενδυναμώνοντας έτσι την τουριστική μας ζήτηση και θέση ως Περιφέρεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και παρουσίασε τους προορισμούς της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με θέμα «Μακεδονία – Θράκη ως τουριστικοί προορισμοί» που παραχωρήθηκε από τον Υπουργό Μακεδονίας- Θράκης, σε δημοσιογράφους και τουριστικούς συντάκτες. Επίσης, ο κ. Γερομάρκος παραχώρησε Συνέντευξη στην μοναδική αγγλόφωνη εφημερίδα της Ρουμανίας “Nine O’Clock” η οποία θα δημοσιευθεί σε ειδικό ένθετό της.

Στο τέλος, των προαναφερθέντων εκδηλώσεων διανεμήθηκε έντυπο και ηλεκτρονικό τουριστικό υλικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περίπτερο της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. φιλοξενήθηκαν Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού, πραγματοποιώντας πολλές επαφές με επισκέπτες και επαγγελματίες του χώρου.

Σχετικά Άρθρα