Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που προωθούσε λαθρομετανάστες στην χώρα μας

lathrometanastes (2) lathrometanastes

Εξαρθρώθηκε έπειτα από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Εδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, εγκληματική ομάδα, που δραστηριοποιούνταν στην προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια.

Συνελήφθησαν στις 6-3-2014 το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης- Ξάνθης, από τους παραπάνω αστυνομικούς, έξι αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 28, 30, 34, 36, 41 και 42 ετών, μέλη της ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση – συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες, ηλικίας 30 και 34 ετών, να οδηγούν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μεταφέροντας στο εσωτερικό τους, συνολικά δεκαπέντε μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας και τους άλλους τέσσερις, να επιβαίνουν σε τρίτο όχημα και να λειτουργούν ως προπομποί, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι έξι αλλοδαποί δράστες, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με σκοπό την προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια. Επίσης προέκυψε ότι παρέλαβαν τους δεκαπέντε μη νόμιμους μετανάστες από παρέβρια περιοχή του νομού Έβρου, προκειμένου να τους μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Συνολικά κατασχέθηκαν: τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 755 ευρώ και 226 λέβα, επτά κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης.

Σχετικά Άρθρα