Δράμα Επιστολές Τελευταία Νέα

Απάντηση Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη στον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ξανθόπουλο

«Δεν θα ακολουθήσω τον κ. Ξανθόπουλο στον κατήφορό του. Εξ άλλου δεν έχει σημασία το τι λέει κάποιος, αλλά το ποιος τα λέει»

 

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Αριστείδης Γιαννακίδης, αναφορικά με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας σχετικά με Υπηρεσιακές αλλαγές στην Δ/νση Τεχνικών Έργων Δράμας έκανε το παρακάτω σχόλιο:

«Είναι πραγματικά θλιβερό, ότι τρεισήμισι χρόνια μετά την εφαρμογή του “Καλλικράτη” o κ. Γιάννης Ξανθόπουλος δεν κατάφερε να κατανοήσει το νόημα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης που έγινε με το σχέδιο “Καλλικράτης” και να αποκτήσει, καθυστερημένα έστω, κάποια περιφερειακή συνείδηση. Αντίθετα επιδίδεται συστηματικά σε αδίστακτη ψευδολογία και καλλιεργεί ανύπαρκτες αντιπαλότητες, προβάλλοντας διχαστικά διλήμματα, αδιαφορώντας για ομόφωνες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, υποβαθμίζοντας την ανάγκη κατασκευής ενός νέου νοσοκομείου στην Περιφέρεια σε μια δύσκολη εποχή και προσβάλλοντας κατά τρόπο αχαρακτήριστο το κοινό αίσθημα.

Είναι εξίσου θλιβερό, ότι o κ. Ξανθόπουλος δεν κατάφερε να κατανοήσει ούτε τα διαδικαστικά ζητήματα της υπαλληλικής τάξης και ιεραρχίας.

Στην Δ/νση Τεχνικών Έργων Δράμας τηρήθηκε η απόλυτη νομιμότητα όπως προβλέπουν οι Νόμοι και οι σχετικές εγκύκλιοι του Υπουργείου Εσωτερικών. Εάν όμως έχει κάτι να καταγγείλει υπάρχουν τα αρμόδια όργανα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των Υπουργείων και μπορεί να το πράξει.

Η επιμονή και σιγουριά που εκφράζει ο κ. Ξανθόπουλος για σκοπιμότητες και πρόθεση για εξυπηρέτηση κάποιων ολίγων που δραστηριοποιούνται στα δημόσια έργα, τον καθιστά συνυπεύθυνο για ότι ύποπτο και κολάσιμο, που κατά τη γνώμη του, συμβαίνει στη Δ/νση Τεχνικών Έργων Δράμας, που το γνωρίζει και δεν το αποκαλύπτει. Εάν όμως δεν το κάνει δεν είναι τίποτε άλλο από κοινός συκοφάντης.

Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω για την εργώδη προσπάθειά του να διαμορφώσει, σύμφωνα με τις δικές του προθέσεις, τα της διοίκησης της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δράμας είναι ότι προετοιμάζει το εργασιακό περιβάλλον στην υπηρεσία του, στην οποία την 1η Σεπτεμβρίου 2014 επιστρέφει στα υπαλληλικά του καθήκοντα. Ωστόσο επισημαίνω, ότι το μόνο που μπορεί να καταφέρει με τις ενέργειές του, είναι να δημιουργήσει διχαστικό κλίμα μεταξύ των στελεχών της υπηρεσίας. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Δεν θα ακολουθήσω τον κ. Ξανθόπουλο στον κατήφορό του. Εξ άλλου δεν έχει σημασία το τι λέει κάποιος, αλλά το ποιος τα λέει».

Σχετικά Άρθρα