Επιστολές Τελευταία Νέα

Ανοιχτή επιστολή του Αντώνη Κοσμίδη

Ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ από τον Γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, μετά από την πρόταση της συζύγου του, της εκπαιδευτικού κυρίας Βάσως Αγοραστού, ότι ο υποφαινόμενος “έχω θέσει τον εαυτό μου εκτός κόμματος”. Πέραν της τραγελαφικής πλευράς της διατύπωσης που δείχνει αν μη τη άλλο απειρία και ασχετοσύνη, καθώς και αυταρχική καταδίωξη συντρόφων που επιθυμούν να εκφέρουν μια άλλη άποψη και του αντιφατικού χειρισμού αντιμετώπισης του θέματος (“ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα”), θα ήθελα να διευκρινίσω ότι εσφαλμένα και σκοπίμως διατυπώθηκε από το συντάκτη της ανακοίνωσης της ΝΕ, ότι υφίσταται ομόφωνη απόφαση για τον αποκλεισμό μου από το ΣΥΡΙΖΑ.

Επισημαίνω, ότι το πολιτικό κόμμα στου οποίου την ίδρυση με τις μικρές μου δυνάμεις συνέβαλα, όπως είναι στον κάθε σχεδόν πολίτη αυτής της πόλης γνωστό, δεν έχει λάβει καμία απόφαση σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες (η πρόταση για μυστική ψηφοφορία αντίκειται στις καταστατικές αρχές) και οι ευθύνες όσων απεργάζονται τέτοιες μεθοδεύσεις, κυρίως από το χώρο των εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαφώς πολύ μεγάλες.

Πρόκειται για συστηματικές καταστατικές παραβιάσεις από άτομα που προσβλέπουν πιθανότατα σε κάποιες θέσεις εξουσίας, κάτι που έγινε πλέον εμφανές και από την ανάθεση της υποψηφιότητας για τις περιφερειακές εκλογές.

Έχω δηλώσει και επαναλαμβάνω δημοσίως, ότι παραμένω στις επάλξεις της ριζοσπαστικής και επαναστατικής Αριστεράς, αγωνιζόμενος ενεργά από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. Και ότι έχω προσφύγει στα ανώτατα όργανα του κόμματος, καταγγέλλοντας τις αντιδεοντολογικές και αντικαταστατικές διαδικασίες που είτε από άγνοια είτε ενσυνείδητα ακολουθούνται.

Επισημαίνω και πάλι ότι θα είμαι αμείλικτος κατά κάθε μέλους της ΝΕ που λειτουργεί αυθαίρετα, παραβιάζοντας καταστατικό και δεοντολογία, δυσφημίζοντας τις προσπάθειές μου για τον εκδημοκρατισμό και την αναβάθμιση των λειτουργιών του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ιδρυτικού Συνεδρίου του και συναινώντας στις μεθοδεύσεις αποκλεισμού μου από το κόμμα. Τη στιγμή που ήμουν από εκείνους που σε καιρούς χαλεπούς είχα θέσει τον εαυτό μου στη διάθεση του κόμματος (πρώην ΣΥΝ) για την επίτευξη κάθε αγωνιστικού στόχου, χωρίς να προσδοκώ ποτέ κάποια θέση ή κάποιο αξίωμα.

Διαμαρτύρομαι για το διασυρμό του ονόματός μου και του τίτλου του ριζοσπάστη επαναστάτη αγωνιστή, που γίνεται επανειλημμένα και ποικιλοτρόπως μέσω δυσφημιστικών και προβοκατόρικων υπόγειων διαδρομών ή δημόσιων ανακοινώσεων περί επικείμενης διαγραφής μου.

Διακηρύσσω προς κάθε κατεύθυνση ότι παραμένω μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που επιδιώκω είναι η ορθή εφαρμογή των καταστατικών αρχών και των αποφάσεων του κόμματος και η επιτυχής επικράτησή του σε όλα τα ζητήματα (σύνδεση της πολιτικής του με τον κοινωνικό χώρο των ΕΒΕ στον οποίο δραστηριοποιούμαι, αυτοδιοικητικές και άλλες εκλογές κλπ).

Αναφορικά με τις εκλογές για το Δήμο, έχω εκφράσει δημοσίως τις απόψεις μου, όπως είχα κάθε κομματικό δικαίωμα, αφού δεν είχε αποφασιστεί η δημιουργία κάποιου συνδυασμού από την ΟΜ, ενώ έχω δηλώσει έντιμα και ξεκάθαρα ότι μετά την τελική απόφαση της συνέλευσης της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, ανεξαρτήτως των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν για την κατάληξή της, όχι μόνο θα αποδεχτώ την υποστήριξη του συνδυασμού που θα οριστεί από το κόμμα, αλλά είμαι διατεθειμένος, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου -μετά και από τις παραπάνω εξελίξεις- να συμβάλω ενεργά στην επικράτησή του. Άλλωστε δεν θα είναι η τελευταία φορά που θα κληθούν οι συνδημότες μας να επιλέξουν με την ψήφο τους τις πιο πρόσφορες αυτοδιοικητικές προτάσεις και τα καταλληλότερα πρόσωπα που επιθυμούν για το Δήμο. Με στόχο πάντα τη συνεργασία όλων των δυνάμεων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας την ευρύτερη συμμετοχή και το ξεδίπλωμα της αυτενέργειας των πολιτών.

 

Αντώνης Κοσμίδης

Μέλος ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Μέλος Πανελλήνιου Θεματικού Δικτύου ΜμΕ ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά Άρθρα