Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Κάνει “έργο” στην ορεινή περιοχή ο Φώτης Καραλίδης προχωρά έργα στον Εχίνο

IMG_2717

Την Πέμπτη, στη 1 μ.μ. υπογράφηκε στην ΠΕ Ξάνθης, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Διευθέτηση χείμαρρου Εχίνου» μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης κ.Φώτιο Καραλίδη και του νομίμου εκπροσώπου του αναδόχου Γραμματικούλη Ανδρέα.

Το έργο αφορά τη αφορά τη διευθέτηση του χειμάρρου Εχίνου, από την είσοδο του ομώνυμου οικισμού μέχρι την έξοδο του προς τον οικισμό Σατρών. Είναι σκόπιμο , λαμβάνοντας υπόψη τις πλημμυρικές παροχές, είναι σκόπιμο να διευθετηθεί η κοίτη και να προστατευθούν οι όχθες των χειμάρρων του οικισμού Εχίνου, ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία των δύο οχθών , να διαμορφωθούν οι παρόχθιες εκτάσεις για την αναψυχή και άθληση των κατοίκων, να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης φυσικών υλικών και να επιτρέπεται ο καθαρισμός της κοίτης από φερτά υλικά και σκουπίδια.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.800.000,00 ευρώ και μετά από έκπτωση 42,64%, το ύψος της σύμβασης ανέρχεται σε 1.606.147,39. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Α.Μ.Θ. 2007-2013 (ΕΣΠΑ) και ειδικότερα από την κατηγορία πράξεων «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΡΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ». Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι 12 μήνες.

Σχετικά Άρθρα