Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Σχέδιο ανασυγκρότησης για τον Δήμο Αβδήρων παρουσίασε ο Κώστας Αντωνιάδης

Το σχέδιό του για την ανασυγκρότηση του Δήμου Αβδήρων παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Αντωνιάδης, με επιστολή του προς τα μέσα ενημέρωσης της πόλης. Σύμφωνα με αυτό στο πρόγραμμά του προβλέπεται:

Δημιουργία Οίκου Ευγηρίας και στήριξης ευπαθών ομάδων.

Λειτουργία της «Δημοτικής Κοινωνικής Κουζίνας», με άμεσο στόχο την καταπολέμηση της κρίσης και την έμπρακτη βοήθεια για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (φαγητό σε τιμή κόστους με 4 διαφορετικά γεύματα καθημερινός).

Λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» για όλους τους δημότες μας με οικογενειακό εισόδημα κάτω των 20,000 ευρώ με άμεση απορρόφηση των ανέργων καθηγητών με βάση την εντοπιότητα.

Κατασκευή κυκλικών κόμβων σε όλο το μήκος των οδών Ξάνθης- Πόρτο Λάγος & Ξάνθης – Ιασμού & Κόμβου ΣΕΒΑΘ – Αβδήρων για την σωστή και ασφαλή κυκλοφορία και την άμεση αποφυγή άλλων θυμάτων από τροχαία.

Δημιουργία πλατείων και πάρκων σε όποιους οικισμούς δεν υπάρχουν (εξόφθαλμο παραδείγματα η Γενισέα και ο Πετεινός).

Ενίσχυση στης υποδομές και της εικόνας της Γενισέας ως Καλλικρατικής πρωτεύουσας του δήμου και των Αβδήρων ως πολιτιστικής πρωτεύουσας του δήμου.

Δημιουργία ειδικής ομάδας μελετών και εκπόνησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ που θα αποτελείται από ένα σημαντικό αριθμό επιστημόνων με μόνο στόχο την πλήρη απορρόφηση των κονδυλίων που αναλογούν στο δήμο μας, ως κύριο μοχλός ανάπτυξης του.

Δημιουργία γεωτεχνικού τμήματος επανδρωμένου με γεωλόγους, γεωπόνους και μηχανικούς για επισταμένη στήριξη της πρωτογενούς παράγωγης και την πλήρη εκμετάλλευση της γεωθερμίας ως ατμομηχανή ανάπτυξης του Δήμου.

Σύσταση πολεοδομικού γραφείου στο Δήμο με άμεσο στόχο την πλήρη πολεοδομική ανασυγκρότηση όλων των οικισμών του Δήμου.

Κατασκευή μικρών αγροτικών φραγμάτων κατά μήκος του Κόσυνθου και του Ξεροπόταμου Σουνίου για την άρδευση μεγάλων γεωργικών εκτάσεων και εμπλουτισμό των υπόγειων υδροφόρων στρωμάτων.

Αξιοποίηση του υδάτινου όγκου που παράγεται από τον Βιολογικό Καθαρισμό της ΔΕΥΑΞ, που βρίσκεται εντός του χώρου του δήμου Αβδήρων.

Εκσυγχρονισμός όλων των ποδοσφαιρικών γηπέδων των οικισμών με άμεση συνέπεια την έμπρακτη βοήθεια μας στο γεμάτο ταλέντο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του δήμου μας.

Πλήρης συμμέτοχη του Μουσικού Γυμνάσιου του Δήμου μας σε όλες τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις.

Άμεση λειτουργιά και εκσυγχρονισμός του Δημοτικού Κάμπινγκ του Μυρωδάτου.

Κατασκευή δημοσιών WC σε όλους τους οικισμούς και χώρους όπου πραγματοποιούνται τα παζάρια.

Χαρτογράφηση της περιουσίας του Δήμου.

Πανελλαδική τουριστική προώθηση του αρχαιολογικού χώρου και του Μουσείου των Αβδήρων.

Σε μια προεκλογική περίοδο, όπου το μόνο που μονοπωλεί το ενδιαφέρον είναι οι μεταγραφές δημοτικών συμβούλων που πραγματοποιούνται, χωρίς κανείς να κάνει καμία μνεία για το πρόγραμμα που θέλει να παράγει και να ακολουθήσει. Πρωτοπορούμε, κάνοντας το αυτονόητο, δίνοντας στους δημότες μας τα κυρία σημεία του προγράμματος μας.

Αναρωτιόμαστε επίσης χωρίς πρόγραμμα και όραμα για τον Δήμο μας, με τι εχέγγυα και τι εγγυήσεις, γίνονται προσεγγίσεις στους συμπολίτες μας να κατέβουν στις αυτό-διοικητικές εκλογές. Την απάντηση θα την δώσετε εσείς.

Όποιες απορίες προκύπτουν για τον τρόπο υλοποίησης των στόχων του σχεδίου ανασυγκρότησης του Δήμου, θα απαντηθούν και θα επεξηγηθούν πλήρως σε συνέντευξη τύπου που θα λάβει χώρα σύντομα όπου θα ενημερωθείτε για τον τόπο και την ημερομηνία πραγματοποίησης της.

Επικεφαλής «Δημοκρίτειας Κίνησης»

κ. Αντωνιάδης Κωνσταντίνος

Σχετικά Άρθρα