Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ο ΠΗΓΑΣΟΣ στο 12 ο δημοτικό σχολείο, στα πλαίσια Ποδηλατικής και Κυκλοφοριακής ενημέρωσης…

phgasoylhs

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές εκπαιδευτικές παρουσιάσεις του ποδηλατικού συλλόγου «ο ΠΗΓΑΣΟΣ» σε σχολικές μονάδες. Στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος, ο Ξανθιώτικος σύλλογος παρευρέθηκε στο 12 ο Δημοτικό σχολείο (Μαραθώνος και Ανδριανουπόλεως) όπου και μίλησε σε περίπου 100 μαθητές για το ποδήλατο, την κυκλοφοριακή αγωγή, τον αθλητισμό και τις δραστηριότητες του ΠΗΓΑΣΟΥ.

Ο δ/ντης του 12ου Κ. Ιγνατιάδης ευχαρίστησε τον ποδηλατικό σύλλογο Ξάνθης και αναφέρθηκε στην πολύτιμη συνεισφορά του συλλόγου στην διαμόρφωση σωστής και ενδεδειγμένης κυκλοφοριακής αντίληψης, ταυτόσημη με τις ανάγκες των σύγχρονων πόλεων.  Οι  καθηγητές φυσικής αγωγής  Π.Καλογιάννης και Π. Μπάτζιου, μαζί με το διδασκαλικό προσωπικό, επισήμαναν την φετινή ανάληψη σχ. προγραμμάτων που αφορούν το ποδήλατο από το 12ο ΔΣ, ενώ υποσχέθηκαν ότι οι  μαθητές που απαρτίζουν την σχ. ομάδα θα συμμετέχουν ανελλιπώς στις προγραμματισμένες Ποδηλατο-δράσεις και τις εκδηλώσεις του ΠΗΓΑΣΟΥ, που ξεκινούν από τον Μάρτιο.

Η μασκότ ΠΗΓΑΣΟΥΛΗΣ έκλεψε την παράσταση κατά την διάρκεια της παρουσίασης, ενώ αντίστοιχα θετικά σχόλια προκάλεσαν τα θεματικά τμήματα που αφορούσαν στην ανάδειξη ποδηλατικών τύπων, αλλά και εξοπλισμού. Οι αθλητές –ποδηλάτες του ΠΗΓΑΣΟΥ (με πλήρη αγωνιστική ενδυμασία) τόνισαν την σχέση προσπάθειας και επιτυχίας στον αθλητισμό, ενώ ξεχωριστή αναφορά έγινε στην εκμάθηση των σημάτων του ΚΟΚ που αφορούν κυρίως το ποδήλατο.

Η παρουσίαση έκλεισε με πρόσκληση στην 1η  προγραμματισμένη εκδήλωση του ΠΗΓΑΣΟΥ, (9/3 ώρα 12.00 κεντρική πλατεία)  όπου θα πραγματοποιηθεί συμβολική Ποδηλατο-πορεία εντός πόλης, στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της σχολικής Βίας και Εκφοβισμού (συν- διοργάνωση ΠΗΓΑΣΟΣ, Σταθμός Συμβουλευτικής Νέων).

Το πρόγραμμα επισκέψεων ενημερώσεων θα συνεχιστεί κανονικά και εντονότερα μετά τις Αποκριάτικες γιορτές, καθώς εκκρεμούν οι προσκλήσεις σε 11ο, 14ο, 1ο και 6ο ΔΣ, ενώ ο ΠΗΓΑΣΟΣ θα φτάσει φέτος έως την ορεινή Γλαύκη (27/3) προκειμένου να γνωρίσει και να παρουσιάσει το ποδήλατο σε όλο τον Ν. Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα