Ατζέντα Τελευταία Νέα

Στα ίχνη του οικονομικού εγκληματία. Εγχειρίδιο θεωρίας και πρακτικής

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014, στις 19:30 ο εκδοτικός οίκος University Studio Press, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης και η Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ξάνθης, παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιάννη Μάρκοβιτς, με τίτλο: «Στα ίχνη του οικονομικού εγκληματία. Εγχειρίδιο θεωρίας και πρακτικής».

Το οικονομικό έγκλημα είναι μια σοβαρή πληγή στη σύγχρονη κοινωνία, ένα πρόβλημα με οικονομικές, κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις. Το παρόν σύγγραμμα εξετάζει το οικονομικό έγκλημα σε σχέση με τους θύτες και τα θύματα και αναλύει το προφίλ και τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά του οικονομικού εγκληματία (τι είδους άνθρωποι είναι, πώς συμπεριφέρονται, πώς διαχειρίζονται την απειλή σύλληψης και πώς αντιδρούν ως ύποπτοι).

Τέλος, παρουσιάζονται τεχνικές ανάκρισης, καθώς και στοιχεία για την αποκάλυψη του ψεύδους, όπως και για τη μορφή και τον τύπο των ερωτήσεων που πρέπει να υποβάλλονται στις εξετάσεις-ανακρίσεις. Το βιβλίο χωρίζεται σε έξι κεφάλαια, που διαβάζονται ως ανεξάρτητα κείμενα. Στην αρχή κάθε κεφαλαίου υπάρχει μια «ψηφίδα»-διήγημα, που προσφέρει “μια γεύση” για το τι θα επακολουθήσει στο συγκεκριμένο κεφάλαιο και ποια ζητήματα πραγματεύεται αυτό.

Ο Γιάννης Μάρκοβιτς είναι απόφοιτος του Ανατόλια College, πτυχιούχος Οικονομικών. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στο μάνατζμεντ (Aston Business School, Βρετανία) και είναι οικονομικός επιθεωρητής στο Υπουργείο Οικονομικών. Έχει εμπλακεί σε έρευνες για υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων και διαφθοράς και διατέλεσε ειδικός εμπειρογνώμονας σε θέματα δίωξης και καταπολέμησης οικονομικού εγκλήματος. Άρθρα και εμπειρικές μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες, ενώ εισηγήσεις του έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια και ημερίδες. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Δημήτριος Ζιγκόλης, Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης, Χρήστος Μουδράκης, Πρωτοδίκης Διοικητικής Δικαιοσύνης, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, Δρ. Επιστημολογίας, και ο συγγραφέας του βιβλίου Γιάννης Μάρκοβιτς.

Προλογίζει- συντονίζει η δημοσιογράφος Μαρία Κώστογλου. Διαβάζει η Αναστασία Κελίδου, εκπαιδευτικός Μουσικού Σχολείου Ξάνθης. Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων, του Πολιτιστικού Πολυχώρου, της Καπναποθήκης «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

Σχετικά Άρθρα