Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Η διακήρυξη αρχών του Γ. Παυλίδη και οι υποψίφιοι αντιπεριφερειάρχες του

 paylidhs antiperifereiarxes

Πολίτες από τις πέντε  περιφερειακές ενότητες  της  Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αποφασίσαμε  το 2010, να δώσουμε περιεχόμενο και ουσία στο δικαίωμα της κοινωνίας για αυτοδιοίκηση. Αποφασίσαμε να δομήσουμε και να εφαρμόσουμε  τοπικές πολιτικές που να ταιριάζουν στην ταυτότητα του τόπου μας, με μεγιστοποίηση των πλεονεκτημάτων και άμβλυνση των μειονεκτημάτων του.

Με την δυναμική της κοινωνίας, ενεργοποιηθήκαμε ως Ανεξάρτητος  Αυτοδιοικητικός Περιφερειακός Συνδυασμός, ενωμένοι, πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεοληψίες, θρησκείες και καταγωγές, για την περιφερειακή κοινωνική συνοχή και την αναπτυξιακή αναγέννηση. Κινηθήκαμε  με  κύριους οδηγούς  την καθαρά αυτοδιοικητική μας στάση, την συνέπεια, τις κοινωνικά οριοθετημένες αρχές και αξίες,  την  ανάπτυξη με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. Όταν, οριακά για εξωγενείς και μη αυτοδιοικητικούς λόγους, δεν βρεθήκαμε στην θέση της διοίκησης , σεβαστήκαμε την λαϊκή εντολή και συνεχίσαμε με συνέπεια και πάθος, αδιάλειπτα, ως αξιωματική αντιπολίτευση να παλεύουμε για τα δίκαια των συμπολιτών  μας.

Σήμερα, με πλήρη επίγνωση της   τωρινής κατάστασης και των  πληγών της κοινωνίας μας, που προέρχονται από την   κοινωνικοοικονομική κρίση αλλά, κυρίως, και από την  κοινά διαπιστωμένη ανικανότητα της απερχόμενης διοίκησης, συνεχίζουμε σταθεροί στην υποχρέωση που αναλάβαμε. Είμαστε έτοιμοι και ώριμοι, να εργασθούμε με όραμα, με καθαρούς στόχους και πορεία, με αγωνιστικότητα και με την συνέπεια που αποδείξαμε διαχρονικά, για ουσιαστικές ανατροπές  και ρήξεις. Είμαστε έτοιμοι  να υπηρετήσουμε τους πολίτες, δημιουργώντας και ασκώντας τοπικές αναπτυξιακές πολιτικές, έχοντας ως μοναδικό εντολέα αυτούς και την κοινωνία της Περιφέρειας με μοναδικό πρόταγμα το συλλογικό συμφέρον, η προάσπιση του οποίου θα αποτελέσει  και τον αδιασάλευτο γνώμονα της πολιτικής μας.

Προσβλέπουμε σε μια περιφέρεια με αποτελεσματική εξωστρέφεια και δυναμική, που να αποτελεί τον κεντρικό και ισχυρό πόλο στην ευρύτερη-διεθνώς- περιοχή.  Σε μια Ανατολική Μακεδονία-Θράκη  με υψηλούς δείκτες ανάπτυξης και απασχόλησης, ανάλογους με τους αναξιοποίητους φυσικούς και ανθρώπινους πόρους και την γεωστρατηγική αξία της . Για μια ΑΜΘ που μπορεί να μας κάνει περήφανους και να καταλάβει  στην θέση που της αντιστοιχεί και της αξίζει.

Ως πολίτες του Έβρου, της Δράμας, της Καβάλας, της Ξάνθης και της Ροδόπης, ως συνδυασμός,  είμαστε αποφασισμένοι  να παλέψουμε ενωμένοι-χωρίς τοπικισμούς- για την Περιφέρεια μας, να πάρουμε τις τύχες της στα χέρια μας και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Τοποθετούμε, χωρίς λαϊκισμούς,  πρώτα το περιφερειακό συμφέρον. Η κρίση δεν αποτελεί άλλοθι για κανέναν μας. Έχουμε όραμα, ρεαλιστικό σχέδιο, ψυχή για να το υλοποιήσουμε,πάθος για δουλειά και προσφορά, αγωνία και την δύναμη να πάμε τον τόπο μας μπροστά. Μένουμε μακριά από τις λογικές, τα βάρη, τους διαχωρισμούς του χθες, που τόσο μας κόστισαν και μας πίκραναν. Αφουγκραζόμαστε και συναντούμε ,αποτυπώνουμε και υλοποιούμε ως αυτοδιοίκηση τις θέσεις της κοινωνίας, που προπορεύεται και μας οδηγεί, μακριά από τις ξεπερασμένες  πρακτικές που βούλιαξαν τον τόπο. Εφαρμόζουμε πολιτικές αντιμετώπισης της φτώχειας, της ανέχειας, των κοινωνικών ελλειμμάτων, εξαλείφουμε κάθε σημείο ντροπής στις τοπικές μας κοινωνίες.  Βλέπουμε τους νέους μας κατάματα ακολουθώντας τις ανάγκες, τις λογικές και τις υποδείξεις τους. Φέρνουμε την τοπική αλλαγή, την ελπίδα και  την αισιοδοξία.

Προσβλέπουμε  στον ευρύ κοινωνικό ουσιαστικό διάλογο, στην στήριξη  πολιτικών κομμάτων, των κοινωνιών, των κοινωνικών ομάδων ,κυρίως όμως, των ανένταχτων και των δικαίως αποστασιοποιημένων πολιτών, που προδόθηκαν αλλά και της έντονα προβληματισμένης νέας γενιάς. Διάλογο για έναν ρεαλιστικό οδικό χάρτη πορείας  ανάπτυξης, σε όλους τους τομείς της τοπικής οικονομίας, με τους συμπολίτες μας  του κάθε τομέα, της παραγωγής , των υπηρεσιών και της μεταποίησης, τους κοινωνικούς εταίρους σε όλα επίπεδα. Είμαστε εδώ για να αντικαταστήσουμε την αδιαφάνεια, την ανεπάρκεια με αποτελέσματα, την υπονόμευση του θεσμού με την ισχυροποίηση του, το έλλειμμα δουλειάς με κατάθεση ψυχής, την υποσχεσεολογία και την αναβλητικότητα με παραγωγικά έργα και υπεραξίες προς όφελος του πολίτη!

Οραματιζόμαστε την πενταετία 2014-2019 να είναι η περίοδος που, με πηγή την δύναμη της κοινωνίας μας, να φέρει την ελπίδα, την ανατροπή  στον κατήφορο, να οδηγήσει σε μια νέα πορεία υγιούς ανάπτυξης, αντάξια των περήφανων και ικανών συμπολιτών μας. Το αξίζουν αυτοί, εμείς το πιστεύουμε  και μπορούμε!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Γιώργος Παυλίδης, δικηγόρος, πρώην Νομάρχης Ξάνθης.

ΟΙ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ:

ΠΕ Δράμας, Πατακάκης Αργύριος, Περιφερειακός Σύμβουλος, επιχειρηματίας.

ΠΕ Έβρου, Πέτροβιτς Δημήτριος, Περιφερειακός Σύμβουλος, δημοσιογράφος.

ΠΕ Καβάλας, Μαρκόπουλος Θεόδωρος, Περιφερειακός Σύμβουλος, γεωπόνος.

ΠΕ Ξάνθης, Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος, Περιφερειακός σύμβουλος, πολιτικός μηχανικός.

ΠΕ Ροδόπης, Μέτιος Χρήστος, Δημοτικός σύμβουλος, επιχειρηματίας.

Σχετικά Άρθρα