Μειονότητα Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Καταστράφηκαν ολοσχερώς από πυρκαγιά ένα σπίτι στον Κύρνο και ένα διώροφο στους Τοξότες

DSCN9678 DSCN9630 DSCN9655

Στον οικισμό Κύρνο του δήμο Τοπείρου Ν. Ξάνθης την 8/2/2014 ημέρα Σάββατο στις δέκα και μισή το βράδυ μετέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βιομηχανικής Περιοχής Ξάνθης, για πυρκαγιά σε ισόγεια, ακατοίκητη, μονοκατοικία. Η Υπηρεσία μετέβη με τρία οχήματα και έξι πυροσβέστες, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμε και ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης με δύο άνδρες. Από την πυρκαγιά, που βρισκόταν υπό πλήρη εξέλιξη όταν κατάφτασε η Πυροσβεστική, καταστράφηκε η στέγη, ο χώρος της κουζίνας, του καθιστικού και του μπάνιου ενώ απετράπη η επέκταση της πυρκαγιάς στις κρεβατοκάμαρες.

Επίσης την Δευτέρα 10/2/2014 ημέρα Δευτέρα και περί Ω/12:22 μμ, άγνωστο άτομο το οποίο και έγινε αντιληπτό αλλά δεν συνελήφθη, κατάκαιε καλάμια, βούρλα και ξερά χόρτα σε αρδευτικό κανάλι στην περιοχή του φράγματα υδροληψίας (αποστραγγιστική τάφρο) στην περιοχή του Κύρνου. Η επέμβαση της Π.Υ. Βι.Πε. Ξ., με δύο οχήματα και δύο άνδρες, απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς η εξέλιξη της οποίας θα απειλούσε την ευρύτερη περιοχή μιας και έπνεαν άνεμοι ισχύος 5 μποφόρ.

Τέλος στον οικισμό Τοξοτών του δήμο Τοπείρου Ν.Ξάνθης την 11/2/2014 ημέρα Τρίτη και περί Ω/08:15 μμ. μετέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βιομηχανικής Περιοχής Ξάνθης (Π.Υ. Βι.Πε. Ξ.), για πυρκαγιά σε διώροφη μονοκατοικία. Η Υπηρεσία μετέβη με δύο οχήματα και έξι πυροσβέστες, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμε και ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης με τρεις άνδρες. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε η στέγη, ενώ απετράπη η επέκταση της πυρκαγιάς στις κρεβατοκάμαρες, την κουζίνα και το καθιστικό.

Στον τόπο των πυρκαγιών μετέβη και η Διοίκηση της Π.Υ. Βι.Πε. Ξ. ενώ, στην πυρκαγιά της κατοικίας των Τοξοτών, ζητήθηκε η συνδρομή ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β. για παροχή πρώτων βοηθειών σε άτομο με καρδιακό πρόβλημα και το οποίο μεταφέρθηκε τελικά στο Γ.Ν.Ξάνθης.

Τα αίτια των πυρκαγιών ερευνούνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Βι.Πε. Ξ. σε συνεργασία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα