Δράμα Έβρος Καβάλα Περιφέρεια Πολιτική Ροδόπη Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ο Άρης Γιαννακίδης ανακοίνωσε τους αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού του

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

 «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ»

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

 Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι πολίτες ζουν στην καθημερινότητα τους την βαρβαρότητα της φτώχιας και της κοινωνικής ασφυξίας. Μετουσιώνουν το δράμα της πατρίδας, της πολιτικής της επαναποικιοποίησης, σε θλίψη, σε οργή…

Η σημερινή πραγματικότητα δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Το αντίθετο: προστάζει για διαρκή εγρήγορση, για σύμπνοια, για συνεργασία, για υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών και πρόταξη ενός εθνικού οράματος που δεν μπορεί να είναι άλλο από μία χώρα που θα αναγεννηθεί από τις στάχτες της και θα ξαναφτιάξει, με θυσίες και συλλογική προσπάθεια, μία νέα προοπτική.

Αυτή η ελπίδα αποτελεί για μένα και την παράταξή μου την πεμπτουσία της διαχρονικής μας προσπάθειας. Τον κινητήριο μοχλό της δικής μας πολιτικής -αυτοδιοικητικής δράσης και παρουσίας.

Από την πρώτη στιγμή, που με την ιστορική του εκείνη απόφαση, ο λαός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης εμπιστεύτηκε στην παράταξή μας την βαρύτατη ευθύνη της διοίκησης της πρώτης αιρετής Περιφέρειας, συμφωνήσαμε πως ο δρόμος προς το μέλλον διέρχεται μόνο μέσα από την υπέρβαση όλων εκείνων των χαρακτηριστικών που την καθήλωσαν επί δεκαετίες και την έσπρωξαν στο αναπτυξιακό περιθώριο: του τυφλού κομματισμού, της αναξιοκρατίας, της τοπικιστικής αντίληψης, του αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης, της αδιαφάνειας και της αναβλητικότητας.

Η Περιφέρεια πλήρωσε και πληρώνει τίμημα βαρύ, δυσανάλογο για το δικό της μπόι. Είδε τα παιδιά της, το μέλλον να οδηγούνται σε αδιέξοδο, είδε ξανά να διαμορφώνεται ένα νέο μεταναστευτικό ρεύμα, διαπίστωσε με θλίψη που αν δεν γύριζε σελίδα, μοιραία θα οδηγούνταν σε μία απόλυτη περιθωριοποίηση.

Η νέα πραγματικότητα δεν μπορεί ωστόσο να γεννηθεί χωρίς ρήξεις και ανατροπές.

Η δική μας απάντηση στην κρίση από την πρώτη στιγμή ήταν η εμπέδωση ενός κλίματος ενιαίας λειτουργίας και συμπεριφοράς, συνοψιζόμενο στο σύνθημα «ενιαία περιφερειακή συνείδηση». Η Περιφέρεια αποτελεί τον νέο πολιτικό ΤΟΠΟ. Το Ορμένιο, το Νευροκόπι, η Σαμοθράκη, η Κομοτηνή, η Θάσος, ο Εχίνος, συναποτελούν συνθετικές ψηφίδες του ίδιου υφάσματος, τα προβλήματά τους είναι προβλήματα όλων. Η ενιαία διεκδίκηση, η ομοφωνία του Περιφερειακού Συμβουλίου σε ένα συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο, ενίσχυσαν την φωνή μας, τράνεψαν τη θέση μας, απάντησαν με επιτυχία όπου χρειάστηκε…

Τον δρόμο που πορευτήκαμε τον χαράξαμε και τον συνδιαμορφώσαμε με όλες τις ενεργές δυνάμεις του τόπου, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διακρίσεις. Σύμμαχοί μας και προμετωπίδα της παράταξης μας, ήταν οι ζώσες κοινωνικές δυνάμεις, εκείνες που διαμορφώνουν την νέα δυναμική.

Και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω ακριβώς γιατί τον ρου του τον καθορίζετε όλοι εσείς, οι συμπολίτες μου.

Ο ρους αυτός ορίζεται πάνω σε ένα αξιακό πεντάπτυχο που ήταν είναι και θα παραμείνει ο οδηγός των επιλογών μας :

  • ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
  • ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
  • ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ
  • ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ
  • ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη συναποφασίσαμε όλοι μαζί την νέα μας αναπτυξιακή ταυτότητα :μία περιφέρεια διαμετακομιστικό κέντρο ανθρώπων και αγαθών στην ευρύτερη  Βαλκανική και την ΒΑ Ευρώπη, ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα για την χώρα μόλις δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανάκαμψης της οικονομίας. Το δικό μας χρέος στην κρίσιμη αυτή συγκυρία είναι να αλλάξουμε το παραγωγικό μας πρότυπο και ταυτόχρονα να φτιάξουμε υποδομές αξιοποίησης των τεράστιων γεωστρατηγικών πλεονεκτημάτων μας.

Η διαχείριση του ΕΣΠΑ αποτέλεσε ένα εξαιρετικό μπόλιασμα δίνοντας την δυνατότητα στην Περιφέρεια να προχωρά απρόσκοπτα στην διαδικασία του σοβαρού δημοκρατικού προγραμματισμού και ταυτόχρονα ταυτοποίησε, ως υπερδιατακτική εικόνα, το αναπτυξιακό πρότυπο του τόπου, ξεφεύγοντας από αποσπασματικότητες και αλληλοαναιρούμενες επιλογές.

Το ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι ένα βασικό εργαλείο ανάπτυξης. Μέσα από την αξιοποίηση του καταφέραμε να πετύχουμε εξαιρετικούς, ιστορικούς  στόχους που μνημονεύονται πλέον πανελληνίως και μας κατατάσσουν μεταξύ των πρώτων.

Αυτή η εξέλιξη είναι η έμπρακτη εφαρμογή των αρχών μας στην πράξη. Είναι η απόλυτη αποτύπωση της δουλειάς μας που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2011 και σήμερα παράγει και αποδίδει καρπούς.

Και οι καρποί δεν είναι άλλοι από το τεράστιο ενδιαφέρον που η περιοχή μας πλέον, ως συγκριτικό πλεονέκτημα, αποκτά και φυσικά οι νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται και επιβεβαιώνουν τον δρόμο στον οποίο κινούμαστε .

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί για μένα και την παράταξή μου την απόλυτη υποχρέωση της συνέχειας μέσα από την ανανέωση και επικαιροποίηση των στόχων μας .Μέσα από την υπέρβαση διαχωριστικών γραμμών και εθνικό όραμα, ζητούμε από τους πολίτες της Περιφέρειας να πάρουν τις τύχες της στα χέρια τους. Να δημιουργήσουν την νέα Περιφέρεια.

 

Γιατί το σύνθημα «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ» ή «ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» οριοθετεί την επόμενη μέρα.

 

Θέλω από την ψυχή μου πραγματικά να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, τους Αντιπεριφερειάρχες, τα μέλη του Περιφερειακού συμβουλίου, όλους εκείνους που εργάστηκαν αθόρυβα και συστηματικά για να πετύχουμε τους στόχους.

 

Ιδιαιτέρως δε, θέλω να μνημονεύσω με απεριόριστη ευγνωμοσύνη την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργία Νικολάου για την συμπόρευση αυτά τα 3,5 χρόνια κάτω από αντίξοες συνθήκες που συχνά υπερέβαιναν τα ανθρώπινα όρια. Η συνεργασία μας θα είναι για μένα πολύτιμο δώρο και ύψιστη τιμή.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ συνεχίζει. Στις προσεχείς εκλογές θα  προτείνει στους πολίτες ένα πραγματικό ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, μακριά και πάνω από αναχρονιστικές κομματικές ταυτοποιήσεις, με άξια στελέχη που έχουν ως μόνο χαρακτηριστικό την αγάπη τους για τον τόπο, την Περιφέρειά μας και απεριόριστη όρεξη για προσφορά.

Και οι δικές τους θυσίες υπογραμμίζουν αυτήν την διάθεση.

Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες της Περιφέρειας μας, όλοι εσείς θα επιβραβεύσετε αυτήν πρόταση και θα συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Άρης Γιαννακίδης

Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης

Οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ:

Περιφερειακή Ενότητα Έβρου: Σταύρος Καβαρατζής (σήμερα περιφερειακός σύμβουλος Έβρου)

Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης: Παύλος Δαμιανίδης (σήμερα Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης)

Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης: Φώτης Καραλίδης (σήμερα Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης)

Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας: Αρχέλαος Γρανάς (σήμερα Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας)

Περιφερειακή Ενότητα Δράμας: Μελέτης Μαυρίδης (σήμερα Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου)

Σχετικά Άρθρα