Επιστολές Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Οι Καγγελάριοι Τσέπελης και Φανουράκης

Μεγάλες στιγμές αναμένεται να ζήσει η πόλη μας, τα επόμενα χρόνια. Άνοιξαν οι φάκελλοι με τις προτάσεις, τις προσφορές, τα δωράκια (μίζες) για όσους έλαβαν τις αποφάσεις στις μακρινές Βρυξέλλες, βάσει των οποίων το 2021 θα είμαστε το κέντρο του πολιτισμένου κόσμου.

Όλου του κόσμου. Όχι μόνο της Ευρώπης. Αιφνιδιάστηκαν οι εξεταστές, τους πιάσαμε στον ύπνο. Το Σότσι, για να κάνει τους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες προετοιμάζονταν εφτά χρόνια, χώρια τα δωράκια. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι εφτά χρόνια πριν από το μεγάλο γεγονός.

Το μόνο που έμεινε να αποπερατωθεί, είναι αυτό της στέγασης της Καγκελαρίας. Μετά την Γερμανία, αποκτούμε και εμείς Καγκελαρία. Δώρο της Άγκελλας Μέρκελ στην πόλη. Μοιάζει με τον Δούρειο Ίππο, δώρο των Δαναών στους Τρώες. Θα στεγάζεται στο χώρο του Λιμνίου, έξω από το κολυμβητήριο, όπου οι σιδεριές (κάγκελα) έχουν ήδη τοποθετηθεί. Απομένει να δούμε τον πρώτο Καγκελάριο της Ξάνθης.

Αυτός θα υποδέχεται τους ξένους ηγέτες, τους υπουργούς Πολιτισμού, θα δίνει τις άδειες για τα παζάρια, τις λωταρίες, τα τυχερά παιχνίδια, θα ορίζει τα χωρικά ύδατα της κάθε καφετέριας στην παλιά πόλη, μέχρι πόσα χιλιόμετρα, ή ναυτικά μίλια δηλαδή μπορούν να επεκτείνονται τα τραπεζοκαθίσματα και πολλά άλλα. Για τον πρώτο Καγκελάριο της Ξάνθης δημοσκοπήσεις ακόμα δεν έγιναν, όπως έγιναν για τους υποψηφίους Δημάρχους. Πώς άραγε συνέβη αυτό, απορώ.

Γι αυτό έκρινα καλό να πάω στο Δέκαρχο στις κουμπάρες μου τις τσιγγάνες, που διαβάζουν κλειστό γράμμα, ξέρουν όλα τα κόλπα, όλους τους πλανήτες, όλα τα ζώδια, όλα τα μελλούμενα ή προηγούμενα. Τα πάντα όλα.

Με καλοδέχτηκαν όπως πάντα, ένα παραπάνω που ποτέ δεν πάω με άδεια χέρια, ήπιαμε καφέ, είδαν το φλυτζάνι μου, αναφερθήκαμε στην πορεία της τουλούμπας και του μπακλαβά μέχρι το επόμενο μιλλένιουμ, φτάνοντας στο θέμα μας. Μοιάζει με τη Νέα Δημοκρατία αυτό το πράγμα κουμπάρε, είπαν. Όπως η Νέα Δημοκρατία, έχει δύο υποψήφιους Δημάρχους στην Αθήνα, δύο υποψήφιους Περιφερειάρχες στην Κεντρική Μακεδονία, έτσι δύο είναι οι υποψήφιοι Καγκελάριοι στην Ξάνθη.

Ένας, όπως λέει το φλυτζάνι είναι ο Μανώλης Φανουράκης που οραματίστηκε τα κάγκελα. Ο δεύτερος, όπως λένε τα χαρτιά, είναι ο Μανώλης Τσέπελης σε περίπτωση που χάσει την διεύθυνση της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.

Να ξέρεις κουμπάρε ό, τι ο Τσέπελης αν χάσει την Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. θα πάρει μεγαλύτερη, καλύτερη θέση. Το μόνο σίγουρο. Εμείς εδώ στο Δέκαρχο τον ξέρουμε πολύ καλά. Καλύτερα από τον καθένα. Έ, με Καγκελαρία στην Ξάνθη, στάσιμος, στην ίδια τάξη θα μείνει;. Ποιός θα γυρνάει να κοιτάει το Δημαρχείο, όλοι στην Καγκελαρία θα τρέχουν. Εκεί είναι όλα τα λεφτά. Ακόμα να ξέρεις κουμπάρε κάποιοι ακονίζουν τα δόντια τους. Έρχεται μεγάλο πακέτο στην Καγκελαρία. Κουμπάρε, κανόνισε και για μας κάτι, με τους επισήμους, τους τουρίστες, τους τσαμπάζηδες που θα έρχονται. Εμείς από την Βιργινία Λεούση, όλες τις αστρολόγες, τις χαρτορίχτρες είμαστε πολύ ανώτερες. Τις βλέπουμε στην τηλεόραση και στεναχωριόμαστε. Λέμε πόσο πίσω έμεινε η Ελλάδα. Στα τουριστικά πακέτα να έχουν και από μας μέσα στο πρόγραμμα.

Ευχαρίστησα τις κουμπάρες μου, χωρίς να παραλείψω να ασημώσω.

Επιστρέφοντας στην Ξάνθη, σκεφτόμουν. όλα τα είχε η Μαριορή, η Κακγελαρία της έλειπε.

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα