Αγροτικά Ελλάδα Κόμματα Τελευταία Νέα

Κάλεσμα του ΚΚΕ προς τους Αγρότες της ΑΜΘ

agrotiko

Η Επιτροπή Περιοχής Αν. Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ χαιρετίζει τους  μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής που στήνουν αγωνιστικά μπλόκα με τα τρακτέρ στους δρόμους, που έδωσαν αγωνιστικό παρόν στο μεγαλειώδης συλλαλητήριο της ΑΓΡΟΤΙΚΑ, στις διαμαρτυρίες στην Περιφέρεια και έξω από τις Εφορίες επιβεβαιώνοντας την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των μονοπωλίων.

Οι μικροί και μεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι μάχονται για την επιβίωση και, ταυτόχρονα, για να δουν καλύτερες μέρες. Αντιστέκονται στη φορολογική επιδρομή που εξαπέλυσε εναντίον τους η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, η οποία τους οδηγεί, γρηγορότερα, στο ξεκλήρισμα. Παλεύουν να κρατήσουν τα σπίτια, τα χωράφια, το βιος τους που επιχειρούν να τους το αρπάξουν η εφορία και η τράπεζα.

Αντιδρούν στην επίθεση χαρατσώματος, που αποδεκατίζει το πενιχρό εισόδημά τους. Αγωνίζονται για να μπορούν να καλλιεργούν τη γη τους και να εκτρέφουν τα ζώα τους, εξασφαλίζοντας εισόδημα για μια αξιοπρεπή ζωή και φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του λαού μας.

Απέναντι, κι αυτή τη φορά, η αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά έχει τα μονοπωλιακά συμφέροντα, ντόπια και ξένα, την ΚΑΠ της ΕΕ, που οδήγησε στην καταστροφή βασικές καλλιέργειες όπως καπνό, βαμβάκι, βιομηχανική τομάτα, λάδι, κτηνοτροφία κ.ά.

Σ αυτά έρχονται να προστεθούν, οι απλήρωτες από τους εμποροβιομήχανους σοδειές γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, οι χαμηλές  τιμές παραγωγού όλων των αγροτικών προϊόντων, η  προσπάθεια των γαλακτοβιομηχανιών και της κυβέρνησης να εμπορεύονται εισαγόμενο- χαμηλής ποιότητας γάλα που θα δώσει ένα ακόμα χτύπημα στους κτηνοτρόφους, η αύξηση του κόστους παραγωγής και οι περικοπές των επιδοτήσεων, η μη κάλυψη από ζημιές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από τον ΕΛΓΑ, η ευλογιά και η αναλγησία της κυβέρνησης για άμεση αποζημίωση σε όσους κτηνοτρόφους χτυπήθηκαν, που  οδηγούν με γοργό ρυθμό, στο ξεκλήρισμα.

Η άγρια φορολόγηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτών με το κράτημα λογιστικών βιβλίων από το 2014, είναι η «κορυφή του παγόβουνου».

Όλα αυτά και μαζί τα νέα, ακόμα χειρότερα μέτρα στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ για το  2014  –  2020, με μειώσεις του προϋπολογισμού για τη γεωργία, με μειώσεις των επιδοτήσεων, με τους φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, με την αποδέσμευση της παραγωγής από τις επιδοτήσεις, οδηγούν σε μαζικό ξεκλήρισμα, στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς. Λειτουργούν σαν εργαλείο συγκέντρωσης γης & παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών και θα οδηγήσει στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό χιλιάδες μικρά αγροτο-κτηνοτροφικά νοικοκυριά. Γι’ αυτό ο αγώνας  για την ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής – αντιλαϊκής πολιτικής, δεν είναι απλώς επιβεβλημένος, αλλά όρος αναγκαίος και προϋπόθεση απαραίτητη για την επιβίωσή της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Αυτή την πολιτική με ζήλο και συνέπεια υπηρετούν, η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Ο ΣΥΡΙΖΑ στα λόγια εμφανίζεται ότι, τάχα, ενδιαφέρεται για τα μεγάλα αγροτικά προβλήματα και… συμπάσχει για τα βάσανα των φτωχών αγροτών, αλλά στην πράξη και στην πραγματικότητα βρίσκεται στη μεριά των εκμεταλλευτών και αντιπάλων τους. Λέει ότι στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αλλά, επί της ουσίας, επιχειρεί να τις αποπροσανατολίσει και να τις υπονομεύσει.

Αποδέχεται τις βασικές επιλογές και τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ και “ορκίζεται” στο όνομα του ευρωμονόδρομου, που έχει αποδειχτεί ολέθριος και θανατηφόρος για τη μικρομεσαία αγροτιά. Είναι υπέρ της επιχειρηματικής, καπιταλιστικής γεωργίας και υπέρ του μεγαλοαγρότη – επιχειρηματία.

Το ΚΚΕ στέκεται και τώρα, όπως πάντα, στο πλευρό της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς. Στηρίζει τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα του αγώνα της. Η κοινή πάλη, η συμμαχία με την εργατική τάξη θα δώσει δύναμη και προοπτική σ’ αυτόν τον αγώνα. Καλούμε τους αγρότες να σκεφτούν τις θέσεις και να δουν τη στάση των άλλων κομμάτων και να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα.

Η συγκυβέρνηση επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους αγρότες για να σταματήσουν την κινητοποίηση. Για να το πετύχει δε διστάζει να χρησιμοποιήσει εναντίον τους, τους κρατικούς μηχανισμούς και, ήδη, οργανώνει εκφοβιστικές περιπολίες αστυνομικών στα χωριά, απειλώντας με στήσιμο κι άλλων αγροτοδικείων.

Είναι η ίδια πολιτική που έχει προκαλέσει 1,5 εκατ. άνεργους, τους δεκάδες χιλιάδες αστέγους, τους εκατοντάδες χιλιάδες πεινασμένους, που εμπορευματοποιεί την Υγεία και την Παιδεία, που χαρατσώνει, άγρια, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για να διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων.

Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς χρειάζεται και μπορεί να δυναμώσει, πιέζοντας περισσότερο για την ικανοποίηση των αγροτικών διεκδικήσεων.

Σ’ αυτόν τον αγώνα θέση έχουν οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι γιατί είναι αγώνας για φθηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα για το λαό μας.

Βεβαίως, τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς θα συνεχίζονται όσο θα εφαρμόζεται αυτή η αντιαγροτική – αντιλαϊκή πολιτική κι όσο η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια των μονοπωλίων, των εκμεταλλευτών του κόπου των αγροτών και του λαού μας.

Γι’ αυτό οι μικρομεσαίοι αγρότες χρειάζεται να δώσουν και πολιτική απάντηση στους αντιπάλους τους, κυβέρνηση και κόμματα του ευρωμονόδρομου. Δε φτάνει πια η οργή και δεν αρκεί ο αγώνας. Χρειάζεται να σταλεί το μήνυμα από όλες τις κατευθύνσεις – και με την ψήφο για την ενίσχυση του ΚΚΕ – κι αποτελεί άμεση κι επιτακτική ανάγκη να συγκροτηθεί η κοινωνική, λαϊκή συμμαχία που “θα φέρει τα πάνω κάτω”. Γιατί χωρίς να ‘ρθούν “τα πάνω κάτω” δεν μπορεί ν’ αλλάξει προς το καλύτερο η μοίρα και η ζωή της μικρομεσαίας αγροτιάς και του ελληνικού λαού, γενικότερα.

Σχετικά Άρθρα