Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Η Ξάνθη με τη Σκόντα και τον Αλαλουμιακό

Η Ξάνθη με το Ηράκλειο της Κρήτης έχουν ένα κοινό ποδοσφαιρικό στοιχείο, πέρα από τον Νίκο Κραγεωργίου που πηγαινοέρχεται σαν προπονητής πότε εδώ και πότε εκεί. Αμφότερες συμμετέχουν στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας με δύο ομάδες. Το Ηράκλειο με τον Ο. Φ. Η.  και τον Εργοτέλη. Η Ξάνθη με τη Σκόντα και τον Αλαλουμιακό.

Ο Αλαλουμιακός, ομάδα που πήρε το όνομά της από το αλαλούμ, την σύγχηση, το τρεχαγύρευε, εδρεύει απέναντι από το χώρο του δημοτικού σταδίου ή σταδίου Α.Ο.Ξ.

Ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία ( σούπερ μαμαλίγκα ) από τότε που ο χώρος εκείνος ορίστηκε σαν χώρος στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων (τρομάρα μας).

Σύμφωνα με τη μυθολογία, όταν αναβίωσαν στην κεντρική μας πλατεία οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας για να τους βλέπει από το Δημαρχείο ο εκάστοτε ΝΑΒΟΥΧΟΔΟΝΟΣΩΡΑΣ ή Δήμαρχος Ξάνθης για να αισθάνεται ΤΑΡΑΝΔΟΣ, εξωστρακίστηκαν ( εξορίστηκαν ) στο χώρο εκείνο οι επισκέπτες της πόλης και τα τουριστικά λεοφωρεία ώστε να το παίρνουν απόφαση και να μην ξανάρχονται στην Ξάνθη.

Όσοι οδηγοί έκαναν το λάθος από άγνοια ή άλλους λόγους να πάνε να παρκάρουν εκεί, έγιναν άγγελοι και έβγαλαν φτερά, όπως ακριβώς ερμήνευσε η Γλυκερία, χωρίς να μείνουν με γρατζουνιές στους ώμους και την πλάτη.

Άλλοτε έβρισκαν το χώρο κατειλημμένο από Ι. Χ.

Άλλοτε, όταν δεν τους περίμενε ο διευθυντής του Λαογραφικού Μουσείου, Πασχάλης Ξανθόπουλος, έψαχναν ιχνηλάτη να φέρει τον κόσμο στην πόλη, στην κεντρική πλατεία. Άλλοτε, όταν δεν είχαν πυξίδα, χάνονταν στη «γοητεία» της πόλης με τα χίλια χρώματα.

Πάντα όμως, ειδικότερα Σαββατοκύριακα, αντιμετόπιζαν σε αγώνα ντέρμπυ τον ΑΛΑΛΟΥΜΙΑΚΟ.

Την ομάδα που κατατρόμαξε τους πάντες και τα πάντα. Τα πάντα όλα. Κατά κανόνα έχαναν, παίζοντας σε μιά πανίσχυρη έδρα. Έτσι έγινε και την Κυριακή που μας πέρασε.

Η Σκόντα έχασε από τον Απόλλωνα στην Αθήνα με 2 – 0 το Σάββατο.

Ο Αλαλουμιακός συνέτριψε με 7 – 0 ( τόσα ήταν τα λεωφορεία ) τους επισκέπτες της πόλης.

Από τη Χαλκιδική και την Αθήνα ορμόμενοι. Βρέθηκα προς τα κει για το παζάρι που είχε προγραμματιστεί. Τόσο με τη Δέσποινα Ουσγούρογλου, καθηγήτρια αγγλικών, όσο και το Θωμά Χατζηπαρασίδη, εστιάτορα, είδαμε σκηνές απείρου κάλλους.

Κυριακή της συνενοήσεως σήμερα, γι αυτό γίνονται αυτά, μας υπέδειξαν κάποιες κυρίες κάποιων χρόνων.

Άν προστεθούν και τα γαλλικά των γιωταχήδων που ήθελαν να φύγουν, μιας και είχαν ψωνίσει ή τελειώσει τη βόλτα τους, έ, τότε, ναί,ήταν αναμφίβολα η συναυλία της χρονιάς.

Η Άγκελλα Μέρκελ φταίει, προσπάθησα να τους εξηγήσω. Μάταιος κόπος.

– Στέλιο δεν τους εξηγείς με ποιούς ήρθαν να παίξουν, με παρότρυναν περαστικοί.

– Το κατάλαβαν μόνοι τους, δεν θα το ξανακάνουν, ανταπάντησα.

Στέλιος Αρσενίου

Σχετικά Άρθρα