Τελευταία Νέα

Η απάντηση του Μανώλη Φανουράκη στις προκλήσεις της ΔΗΜΑΡ Ξανθης

Ο χώρος αυτός της Αριστεράς δεν μας είχε συνηθίσει σε άκομψες και εξώφθαλμα δημοκοπικές δηλώσεις
Η δημοσκοπική καθίζηση της ΔΗΜΑΡ, εκτός από τις ιδεολογικές παλινωδίες  των μελών της που μέσα στη γενική σύγχυση καταφεύγουν σε διάφορα πολιτικά σχήματα  για να εξασφαλίσουν θέση για την επόμενη ημέρα, επέφερε και την παραβίαση του αυτονόητου. Αντί η δημοσιονομική κρίση στη χώρα να αποτελέσει το γόνιμο έδαφος πάνω στο οποίο θα θεμελιώσουμε τις προϋποθέσεις για μια αυτοδιοικητική πορεία που θα εγγυάται βιώσιμη και με αναπτυξιακό ορίζοντα προοπτική, ανέδειξε επιβιοτικές στρατηγικές που έχουν αμετάκλητα καταδικασθεί από τους δημότες.
Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η δήλωση των μελών της ΔΗΜΑΡ που για να δικαιολογήσουν την πολιτική στροφή τους καταφεύγουν σε αμετροεπείς χαρακτηρισμούς και αναληθείς ισχυρισμούς αναφορικά με το έργο της δημοτικής αρχής. Ο χώρος αυτός της Αριστεράς δεν μας είχε συνηθίσει σε άκομψες και εξώφθαλμα δημοκοπικές δηλώσεις. Φαίνεται όμως πως η συνεχής συρρίκνωση έχει αμβλύνει τις ευαισθησίες και έχει υποβαθμίσει τα πολιτικά κριτήρια γα μια εποικοδομητική κριτική.
Η πραγματικότητα όμως, όσο και αν δεν αρέσει στους επίδοξους αναμορφωτές της αυτοδιοίκησης είναι διαφορετική. Παρά τις αναμφισβήτητα δυσμενείς συνέπειες της δημοσιονομικής συγκυρίας η Ξάνθη εμφανίζει μια δυναμική που παρόμοιά της λίγες πόλεις έχουν να επιδείξουν πανελλαδικά. Με λιγοστά μέσα, αλλά με συνετή και αποτελεσματική διαχείριση, οικοδομήσαμε το πρόσωπο μιας πόλης που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πολιτιστική παραγωγή. Παράλληλα συγκρατήσαμε, παρά το ζοφερό οικονομικό κλίμα, σε αξιοθαύμαστα επίπεδα τον εσωτερικό τουρισμό προς την περιοχή μας.
Δεν ισχυριζόμαστε πως έχουμε θεραπεύσει το Δήμο από όλες τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις που χαρακτηρίζουν και καθηλώνουν αναπτυξιακά την  ελληνική κοινωνία. Προσπαθήσαμε όμως με ορθολογική διαχείριση να αποφύγουμε τις ολέθριες για το κοινωνικό σώμα συνέπειες μιας αλόγιστης πρακτικής που χαρακτηρίζει πολλούς δήμους της χώρας.
Η προσεχής αυτοδιοικητική αναμέτρηση εμφανίζει τα χαρακτηριστικά μιας πρόκλησης και μιας αναμέτρησης με ότι συνιστά βαρίδιο στις πολιτικές επιλογές και στις δημεγερτικές πρακτικές, προσφιλείς σε παρατάξεις και χώρους που αντί για τον προγραμματικό λόγο και, κυρίως, την έμπρακτη συνεισφορά στα κοινά, καταφεύγουν στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Ας σταθούμε απέναντι στην πρόκληση αυτή με αίσθηση ευθύνης και κυρίως με σωφροσύνη, με τεκμηριωμένες θέσεις. Όσοι επαγγέλλονται  την ανανέωση στην αυτοδιοίκηση πρέπει πρωτίστως να αποκοπούν οριστικά από τη ρητορεία των πληθωρικών λόγων και των πενιχρών νοημάτων που χαρακτηρίζει κατ εξοχήν τη στείρα αντιπαράθεση.
ΥΓ. Τα τηλέφωνα της δημοτικής αρχής (όχι για τυχόν πληροφορίες!!!) ήταν και εξακολουθούν να είναι στη διάθεση κάθε πολίτη όπως και των μελών της ΔΗΜΑΡ, για να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να επισημάνουν τις ενστάσεις τους.
Εμμανουήλ Ι. Φανουράκης
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Δια Βίου Μάθησης- Απασχόλησης και Τουρισμού Δήμου Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα