Κοινωνία Τελευταία Νέα

Επιτυχημένη η εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Ξάνθης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι

20140215_182502 20140215_182050 20140215_184659

Ο Ροταριανός Όμιλος Ξάνθης διοργάνωσε τo Σάββατο 15/02/2014 σημαντική επιστημονική εκδήλωση με Θέμα τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι στο ξενοδοχείο Elisso. Στο πάνελ συμμετείχαν όπου και ανέπτυξαν τις εισηγήσεις τους οι παρακάτω επιστήμονες της πόλης μας: Σάνγκοβα-Γρηγοριάδη Συλβίνα (Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος), Καμαρίδης Ιπποκράτης(Παιδίατρος-Νεογνολόγος), Βασιλειάδου Κυριακή (Διαιτολόγος-Διατροφολόγος), Κατσικίδου Μαρίνα (Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια).

Σε μια αίθουσα με 100 περίπου άτομα η Κυρία Σάνγκοβα –Γρηγοριάδη τόνισε τους τρόπους αντιμετώπισης του συγκεκριμένου προβλήματος και τις νέες εξελιγμένες θεραπείες που πλέον υπάρχουν. Ο κύριος Καμαρίδης ανέφερε τα συμπτώματα που παρουσιάζουν παιδιά με Σ.Δ Ι και τα οποία θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς. Η κυρία Βασιλειάδου ανέπτυξε τις διατροφικές συνήθειες που πρέπει να ακολουθούν οι ασθενείς με Σ.Δ Ι και τέλος η κυρία Κατσικίδου μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζονται τα παιδιά με Σ.Δ Ι τόσο στο σχολικό όσο και στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Ο Ροταριανός Όμιλος Ξάνθης με αφορμή μεμονωμένο συμβάν που έλαβε χώρα στην Κέρκυρα (δεν αποδέχτηκαν φορείς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να εγγράψουν παιδί στο σχολείο) προσπάθησε να ενημερώσει την τοπική κοινότητα ότι ο  Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου Ι δεν είναι μια μεταδοτική ασθένεια. Αν και στη χώρα μας πλέον λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας δυστυχώς ο κόσμος δεν είναι σωστά ενημερωμένος, υπάρχουν πολλές οικογένειες που δε μπορούν να αποδεχτούν το γεγονός της ασθένειας του παιδιού τους, με αποτέλεσμα την ενοχοποίηση της νόσου, το φόβο του στίγματος και του εγκλωβισμού της οικογένειας σε ιδέες και απόψεις που δεν ευνοούν  την ομαλή προσαρμογή του παιδιού τους στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον. Οι ανάγκες λοιπόν επιτάσσουν όλους εμάς που δρούμε για το κοινό καλό να δώσουμε έμφαση στην άρση του στίγματος , στην αποενοχοποίηση της νόσου, στην πρόληψη και στην ενημέρωση.

Σχετικά Άρθρα