Μεγάλη συγγραφική δραστηριότητα δείχνει τον τελευταίο καιρό ο πολύ συμπαθής σε όλους τους Ξανθιώτες Ζαχαροπλάστης και φίλος μου Στέλιος Αρσενίου. Δεν ξέρω αν έχει ανακοινώσει την κάθοδό του στις επερχόμενες εκλογές με κάποιον συνδυασμό, είναι όμως από τα άτομα που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ασχοληθούν με την πολιτική. Σε κάθε περίπτωση σας παραθέτω το καινούριο του πόνημα που σχολιάζει τους πολιτικούς μας.
«Τελικά οι νόμοι της Φυσικής επεκτείνονται και στις κοινωνίες με την ίδια ισχύ. Τα ετερόνυμα έλκονται, τα ομόνυμα απωθούνται. Στην περίπτωση της Ξάνθης για παράδειγμα ετερόνυμα στοιχεία λογίζονται η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση στο Δήμο. Σαφέστατα έλκονται, δεδομένου ό,τι σε τίποτα δεν διαφέρουν. Διαφωνούν μπροστά στις κάμερες για να έχουμε κάτι να λέμε στα καφενεία, στη συμπεθέρα μας, στις εξέδρες των γηπέδων, σφιχταγκαλιάζονται μετά και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Υποδειγματικοί «Κρυπτοχριστιανοί». Για τους ερευνητές της Ιστορίας η Τουρκία έχει τη φήμη του επιτήδειου ουδέτερου. Από την Αντιπολίτευση στο Δήμο μας κινδυνεύει να την χάσει. Ετερόνυμα στοιχεία εκλαμβάνονται προσέτι οι συνοικισμοί της Μορσίνης (αυτή των εύπορων) και του Δροσερού (αυτή των οικονομικά αδυνάτων).
Εδώ δεν έχουμε ούτε σχήμα συνεκδοχής, ούτε υπέρβαση. Έχουμε κάτι μοναδικό, κάτι ανεπανάληπτο, κάτι «μεγαλειώδες». Η έλξη των συνοικισμών Μορσίνης – Δροσερού δίνει στην Ξάνθη στις εκάστοτε δημοτικές εκλογές Δήμαρχο. Την πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο η Ελευθερία Αρβανιτάκη τραγούδησε: Δυνατά, δυνατά, γίναν όλα δυνατά τ΄ αδύνατα. Την δεύτερη δεν ξενίστηκε κανένας. Αργότερα εθιστήκαμε όλοι.
Ο Δροσερός – έτσι λένε οι Δροσερίτες την συνοικία τους- βγάζει το Δήμαρχο της Ξάνθης. Συνταγματικά και Νομοτελειακά. Έτσι με τον καιρό, η ακτινοβολία της παλιάς πόλης της Ξάνθης ολοένα περιορίζεται, ενώ η ακτινοβολία του Δροσερού ολοένα γίνεται ισχυρότερη. Λάμπει σαν το βόρειο σέλας προεκλογικά το Δροσερό. Η φήμη του απλώθηκε στα πέρατα του κόσμου.
Καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου, φοιτητές μεταπτυχιακών σπουδών, ερευνητές φυσικών φαινομένων, οι πάντες και τα πάντα προσπαθούν να αξηγήσουν το φαινόμενο, να επισκεφθούν το Δροσερό, να σφίξουν το χέρι των κατοίκων για την μεγάλη κατάκτηση. Άφερίμ στο Δροσερό. Επάξια πήρε τη φήμη της ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ.
Ανεξάρτητα αν ακόμα δεν έχουμε Δροσερίτη Δήμαρχο. Κάτι που κανένας πάντως μελλοντικά δεν αποκλείει, γιατί οι άνθρωποι αξιοπρεπέστατα έφτασαν εδώ που έφτασαν. Με τη μάχη για το Δήμο μας να αρχίζει, επανέρχεται ο θρύλος του Δροσερού. Θρυλικές μορφές, θρυλικοί πρωταγωνιστές.
Τα βλέπουν και οι «γάβροι», οι οπαδοί του ΘΡΥΛΟΥ (Ολυμπιακού) μένοντας άναυδοι. Με την μηχανοργάνωση των Δήμων, οι ερευνητές έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία, ονοματεπώνυμα. χρόνους, επιδόσεις, βγάζοντας τα συμπεράσματά τους, για το μεγαλύτερο ΕΠΟΣ στην Ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΣΕΡΟΥ. ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ.
Στέλιος Αρσενίου»