fbpx
Γενική

Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η κατάργηση του δημοτικού πάρκινγκ;


Επιστολή αναγνώστριας
Μένω εκτός  Ξάνθης, και σήμερα -Παραμονή Χριστουγέννων- στάθηκε αδύνατο να βρω θέση παρκαρίσματος για να αφήσω το αυτοκίνητο και να αγοράσω τα ψώνια για το γιορτινό τραπέζι από τη δημοτική αγορά. Ανήκω στους τυχερούς δημότες που έχουν ακόμη  τα δέοντα για  την οικογένειά τους.  Ερωτώ γιατί σφραγίστηκε το δημοτικό πάρκινγκ, αυτές τις μέρες ειδικά;  Εδώ και πολλά χρόνια στάθμευα με εισιτήριο το αυτοκίνητο μου, και γνώριζα καλά το προσωπικό που εργάζονταν εκεί, που τώρα ίσως να είναι άνεργοι μαζί με τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες.
Σταδιακά διαλύθηκε αυτή η δημοτική επιχείρηση, η οποία απ’ όσο  γνωρίζω, είχε κέρδη  χωρίς να γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια συντήρησης (διαγράμμιση, εξαερισμός, φωτισμός, καθαριότητα). Θέλω να ρωτήσω το δημοτικό συμβούλιο, που αύριο θα ζητάει πάλι με πολύ θράσος τη ψήφο μας, γιατί ενώ πριν μία εβδομάδα η είσοδος ήταν ελεύθερη για όλα τα οχήματα, αλλά χωρίς καμία φύλαξη του χώρου, σφραγίστηκαν οι πόρτες τις ημέρες των  γιορτών; Ήταν προμελετημένο το έγκλημα να καταργήσετε τόσες θέσεις παρκαρίσματος δίπλα στην αγορά της πόλης, ή εντελώς τυχαία διώχνετε τον κόσμο προς το εμπορικό κέντρο όπου  έχει άπειρες θέσεις για στάθμευση; Μήπως σκόπιμα θέλει ο δήμος να μας κάνει να αγανακτήσουμε ώστε να δεχθούμε  σαν «σανίδα σωτηρίας»  την πώληση του δημοτικού πάρκινγκ με επαχθείς όρους;
Ο κύριος Σαλτούρος πρόλαβε, αφού ψήφησε το νόμο υπέρ των κατασχέσεων των σπιτιών μας, να περάσει από τη δημοτική αγορά για να ευχηθεί καλές γιορτές!! Αλήθεια σκέφτηκε να ρωτήσει αυτούς που δουλεύουν μες στο κρύο αν τα έσοδά τους καλύπτουν την εφορία και τα δάνεια τους;  Η υποκρισία δεν σας καλύπτει πια! Ανοίξτε το δημοτικό πάρκινγκ  για να διευκολύνετε τον κόσμο να ψωνίσει από το κέντρο της πόλης, γιατί τα δύο ιδιωτικά χρεώνουν 2 ευρώ την 1η ώρα και 1 ευρώ  την 2η ώρα. Θα μπορούσε να λειτουργήσει το δημοτικό πάρκινγκ με αυτόματο μηχάνημα, εφόσον οι υπάλληλοι έπρεπε να μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία του δήμου μας. Ας μην μετατρέψουμε την αγανάκτηση σε οργή, αλλά ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί οι πολίτες να διεκδικήσουμε το αυτονόητο  δικαίωμα μας για πόλη φιλική προς τους πολίτες, με ποδηλατόδρομους, θέσεις για πάρκινγκ,  λεωφορεία με φτηνό εισιτήριο από και προς τα χωριά. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΨΑΘΑ νοσηλεύτρια
Σημείωση της XanthiNews: Πιθανότατα η κα Ψαθά δεν θα έμαθε ότι πολύ πρόσφατα μέσα στον Δεκέμβριο το Δημοτικό Πάρκιγκ δόθηκε με δημοπρασία σε ιδιώτη επενδυτή που θα το αξιοποιήσει και για τον λόγο αυτό παραμένει κλειστό κατά την διάρκεια των γιορτών.

Σχετικά Άρθρα