fbpx
Γενική

Χαράτσια, λάχανα και παλικάρια… έγιναν «Μαλλιά κουβάρια».


Έτσι τουλάχιστον αναφέρει ο Αλέκος Παυλικιάνος στο XT και γι αυτό τον φιλοξενούμε σήμερα στην Λάσπη «αυτούσιο».
Το χαράτσι των 0,50 ευρώ που πρότεινε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μ. Τσέπελης να μπει στους πελάτες- δημότες της Εταιρείας ανά ρολόι, σε ετήσια βάση και σε όσους το επιθυμούν, προκειμένου να συντηρηθεί, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του δήμου, το κόστος των λαχανόκηπων.
Σαφώς και η πρόταση βρήκε σφοδρή αντίρρηση σχεδόν από όλο το Σώμα με τον Δήμαρχο Μ. Στυλιανίδη να προτρέπει την αρμόδια διαπαρατξιακή επιτροπή να αποσύρει την πρόταση και να φέρει μία καλύτερα μελετημένη.
Η προσπάθεια με τους λαχανόκηπους ξεκίνησε πριν από ένα περίπου χρόνο όταν το δημοτικό συμβούλιο όρισε μία διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα όριζε κάποια αγροτεμάχια στις παρυφές του δήμου τα οποία και θα τεμάχιζε και θα τα έδινε σε αναξιοπαθούντες συνδημότες μας οι οποίοι θα τα καλλιεργούσαν και θα «πορευόταν» η οικογένεια τους σε αυτούς τους δύσκολα οικονομικά καιρούς.
Πράγματι η επιτροπή συναντήθηκε και όρισαν κάποια τεμάχια και λίγο πριν έρθει το θέμα προς συζήτηση ανακάλυψαν ότι το όλο «στήσιμο» της κοινωνικής πολιτικής, έχει και κάποιο οικονομικό κόστος.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ πρότεινε την εύκολη και αβασάνιστη λύση, αυτήν την επιβολή ενός χαρατσιού σε όσους συνδημότες το επιθυμούν προκειμένου να καλύψει μέρος των εξόδων της υλοποίησης της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και επειδή την όλη διαχείριση θα έχει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ, σαφέστατα θα είχε και το ανάλογο πολιτικό όφελος ενόψει προεκλογικής περιόδου.
Η πρόταση του Μ. Τσέπελη δεν πέρασε και ο Δήμαρχος ζήτησε μία ποιο ολοκληρωμένη πρόταση. Αρκεί βέβαια να μην την πληρώσουν οι ταλαιπωρημένοι και άνεργοι δημότες.

Σχετικά Άρθρα