fbpx
Γενική

Είναι και αυτό μια επιτυχία…


Μπράβο! Θα κάνουν οικονομία… Αποδομούν μία-μία τις κοινωνικές παροχές! Εντολή της τρόικας. Τώρα θα κόψουν τη φοροαπαλλαγή των τριτέκνων και των ΑμεΑ για την αγορά αυτοκινήτου.
Καλά που το σκέφτηκαν. Θα λύσουν το ελληνικό πρόβλημα! Με αυτά που θα κερδίσουν θα αποπληρώσουν στο …ακέραιο τους δανειστές της χώρας!
Αν προχωρήσουν και στην κατάργηση των επιδομάτων θα πέσει πολλή δουλειά στην εκκλησία αφού θα χρειαστεί ο Μητροπολίτης μας να να αυξήσει τις μερίδες του φαγητού που μοιράζει στους μη έχοντες της Ξάνθης.
Η τρόικα επιμένει για περικοπές απ τον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης! Από εκεί προτείνει να εξασφαλίσουν πόρους. Μπράβο τους! Αν τα κόψουν όλα τότε θα πανηγυρίζουν για μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα.
Όλοι αυτοί που υποκρίνονται επιδεικνύοντας ενδιαφέρον για τον Έλληνα που χειμάζεται δεν έφεραν στα ταμεία του κράτους ούτε ένα ευρώ από τις πάσης φύσεως λίστες, ούτε έκοψαν τα δικά τους προνόμια, ούτε περιόρισαν τους στρατούς των «υμετέρων».
Ας μας πει ο κάθε υπουργός πόσους συμβούλους έχει δίπλα του και πόσο κοστίζουν στον φορολογούμενο. Αυτά είναι αόρατα έξοδα ακόμη και για την τρόικα… Πόσους ανέργους θέλει να μετρήσει η τρόικα στην Ξάνθη και πόσα πιάτα να βγαίνουν από τα κοινωνικά συσσίτια για να τους δώσει συγχαρητήρια;
Μπράβο τους! Με τις συνταγές τους κατάφεραν να γίνουμε η χώρα με τους περισσότερους φόρους που επιβάλλονται στους συγκεκριμένους πολίτες και με τη μεγαλύτερη ανεργία των νέων στην Ε.Ε! Είναι και αυτό μια επιτυχία…
Την ίδια ώρα ο μέσος Ξανθιώτης αγκομαχάει να πληρώσει τους φόρους, τα τέλη για το αυτοκίνητο, την ΔΕΗ… και ευελπιστεί να πάρει κι ένα δωράκι στα παιδιά του μέρες που είναι…Αμφίβολο αν θα τα καταφέρει όλα…

Σχετικά Άρθρα