fbpx
Γενική

Καλημέρα φίλε Ξανθιώτη καλές γιορτές να έχουμε…


Όπως μαθαίνω υπάρχουν τον τελευταίο καιρό παρασκηνιακές συζητήσεις, μυστικές επαφές και συναντήσεις, τηλέφωνα αργά τη νύχτα, μηνύματα και e-mail κάτω από άκρα μυστικότητα.
Αυτό είναι το… παρασκήνιο. Αυτά συμβαίνουν μεταξύ βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες εβδομάδες.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά κι ας ακούγονται περίπλοκα. Καταρχήν, βουλευτές και στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων «φλερτάρουν» με τη Νέα Δημοκρατία.
Θέλουν δηλαδή να φύγουν από το κόμμα του Καμμένου και να μπουν στη Νέα Δημοκρατία, ένα σκηνικό που ευνοεί το κόμμα του Σαμαρά, από τη στιγμή που υπάρχει η προοπτική να δυναμώσει το κόμμα αν ανεξαρτητοποιηθούν κάποιοι βουλευτές που σήκωσαν «μπαϊράκι» με τον ενιαίο φόρο ακινήτων και την άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών.
Υπάρχουν όμως και άλλες παρασκηνιακές επαφές και αφορούν άλλα κόμματα. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε μυστικές συζητήσεις και επαφές, σε μια προσπάθεια να βολιδοσκοπήσουν καταστάσεις για να μπουν στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το σκηνικό αυτό έπεσε στην αντίληψη του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος με τη σειρά του συναντάει τους «δικούς» του βουλευτές για να αποφασίσουν για το μέλλον του κινήματος.
Είναι πασιφανές ότι ο Βενιζέλος τον τελευταίο καιρό ολοένα και απομακρύνεται από την κυβέρνηση, καθώς οι δηλώσεις του κατά της τρόικας δεν συνάδουν με τα πιστεύω του πρωθυπουργού, με τον τελευταίο να προσπαθεί να συγκρατήσει και τους ίδιους του τους βουλευτές που αντιστέκονται στην ψήφιση των νέων νόμων για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς.
Να μην ξεχνάμε και τον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο φήμες θέλουν να σκέφτεται το ενδεχόμενο και αυτός να βλέπει προς ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που σκέφτονται πολύ καιρό να πράξουν οι βουλευτές υποστηρικτές του που βρίσκονται στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Λες να έχουμε και καμία τοπική προσχώρηση; Δεν το αποκλείω!!!

Σχετικά Άρθρα