Όλοι μας γνωρίζουμε το «πράσινο τσάϊ» που φυσικά δεν ευδοκιμεί στην χώρα μας αλλά σε κάποιες άλλες κάτω από την ζώνη του Ισημερινού. Και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με το τσάϊ του βουνού που μας παρέχει η φύση από τα βουνά της οροσειράς της Ροδόπης. Το καλοκαίρι είναι η εποχή που ανθίζει και φυσικά η εποχή που το μαζεύουμε για να έχουμε τις κρύες μέρες του χειμώνα να πίνουμε και να καταπραΰνουμε τα σιναχάκια μας. Πρόσεξα όμως πολλές ιδίως πλανόδιες κυρίες να πωλούν σε εμφανή σημεία της πόλης μας αυτό το πολύτιμο βότανο, χωρίς όμως αυτό να πληροί τις προϋποθέσεις πώλησης, κοινώς είναι άγουρο. Αγίνωτο μαζεμένο τσάϊ σημαίνει ότι δεν αφήνουμε κανένα κλωνί να ωριμάσει για να έχουμε και του χρόνου, να μαζέψουμε. Το σωστά μαζωμένο τσάϊ είναι εκείνο που το κάθε του κλωνί έχει ανθίσει σε ποσοστό πάνω από 7/10, και η σωστή συγκομιδή έχει να κάνει με το 50% της κάθε συστάδας που εντοπίζει ο συλλέκτης. Και αφού ξεκίνησε το κακό, κάποια στιγμή αργότερα και κατόπιν εορτής θα έχουμε, όπως πάντα, ανακοίνωση από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα απαγορεύει την κοπή του τσαγιού. (Ας προσέχουμε όλοι μας για να έχουμε…).
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Σταύρος Καρυπίδης
Εκδότης - Δημοσιογράφος μέλος της Έ.Ι.Η.Ε.Ε. Lead Digital Strategist - Διαμορφωτής κοινής γνώμης και βιντεογράφος με πιστοποίηση από την Google και το Υπουργείο Τουρισμού στο Digital Marketing "Grow Greek Tourism". Owner & Operator στην Drone Areo View εταιρίας αερο-βιντεοσκοπήσεων και αερο-φωτογραφήσεων (αδειούχος χειριστής ΣμηΕΑ UAS Pilot A & UAS Pilot B). Ceo & Founder της εταιρίας "Φυσικό Αέριο Ξάνθης".