fbpx
Γενική

Λάσπη

Ρε πάτε καλά; Θα μας τρελάνετε;
Μια πρώτη γεύση για το τι σημαίνουν οι νόμοι λογοκρισίας που θέλει να περάσει η συγκυβέρνηση πήραν τέσσερις πολίτες της Κεφαλλονιάς που τόλμησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε μια απόφαση ορισμένων δημοτικών συμβούλων.
Όλα άρχισαν όταν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν την φαεινή ιδέα να εγκαταστήσουν Ρομά στην βίλα Αντύπα στην Παλική Κεφαλλονιάς. Προσπάθησαν να περάσουν την απόφαση με συνοπτικές διαδικασίες και εκτός ημερησίας διατάξεως. Όπως ήταν αναμενόμενο η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις. Τέσσερις πολίτες νόμιζαν ότι είχαν το δικαίωμα να εκφράσουν την αντίθετη γνώμη τους – στην νέα πολυπολιτισμική Ελλάδα έκαναν λάθος.
Η αριστερή οργάνωση με την χαριτωμένη επωνυμία Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) τους έκανε μήνυση. Σύμφωνα με το σκεπτικό της ΕΠΣΕ «σειρά ρατσιστικών δημοσιευμάτων της 27 και 28 Οκτωβρίου 2013 σε βάρος Ρομά που παραβιάζουν το Ν.927/79 και το Ν. 3304/2005 και αιτούμεθα να σχηματίσετε δικογραφία προκειμένου τελικά να παραπεμφθούν σε δίκη τα άτομα που δημοσίευσαν ρατσιστικές απόψεις με τις οποίες εναντιώνονται στην παραχώρηση από το Δήμο Κεφαλληνίας οικήματος σε πολύτεκνη οικογένεια»!!!!
Εδώ είμαστε λοιπόν αυτό είναι το θέμα… το γεγονός της όλο και αυξανόμενης ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου, που σιγά, σιγά βέβαια το συνηθίσουμε.
Πλέον ακόμα και δηλώσεις χωρίς ρατσιστικό περιεχόμενο δεν είναι ασφαλείς. Στην συγκεκριμένη υπόθεση ο δικαστής θα αναλάβει να τεκμηριώσει και οι κατηγορούμενοι θα υποχρεωθούν να λογοδοτήσουν στο κράτος για το ποια ήταν τα κίνητρα τους για τις δηλώσεις τους!!!!
Το ότι το δικαστήριο θα αναλάβει να εξετάσει τον εσωτερικό μας κόσμο, σκέψεις που δεν είναι καν δημόσιες, ότι η κρατικοποίηση επεκτείνεται σε αυτό που λέμε ιδιωτική σφαίρα του ατόμου είναι μια μεγάλη και ουσιαστική υποχώρηση στα δικαιώματα του ατόμου.
Δεν νομίζω να αρχίσουν να ποινικοποιούν οι κυβερνόντες και τις σκέψεις μας ε; Γιατί τότε θα πάω ισόβια φίλε Ξανθιώτη.

Σχετικά Άρθρα