fbpx
Γενική

Αίμα δίνουν αυτοί που νοιάζονται σε αυτούς που το χρειάζονται…


Β Επταήμερο Αιμοδοσίας 2013
Αγαπητοί συμπολίτες, για μια ακόμη εβδομάδα από το Σάββατο 19 Οκτωβρίου έως το Σάββατο 26 Οκτωβρίου θα βρίσκεται κοντά μας η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» προκειμένου να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να συλλέξουμε εθελοντικές μονάδες αίματος για τις ανάγκες των παιδιών που χρειάζονται συνεχώς μεταγγίσεις.Οργανωμένες εθελοντικές αιμοδοσίες που αποτελούν θεσμό πλέον για την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης αλλά και που συνεχώς διευρύνονται και σε άλλες περιοχές όπως της γειτονικής μας Καβάλας. Οι ανάγκες της περιοχής μας σε αίμα αλλά και ολόκληρης της χώρας είναι καθημερινές.
Οι εθελοντές αιμοδότες «της αγάπης» , η διοίκηση, τα στελέχη, οι εθελοντές συνεργαζόμενοι  ιατροί μας, οι εθελοντές νοσηλευτές του Ερυθρού Σταυρού και το εξειδικευμένο προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί σε συνεργασία με τους συνδιοργανωτές φορείς μας, να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες μονάδες αίματος ώστε να προσφέρουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ανακούφιση και στήριξη στα πολυμεταγγιζόμενα παιδάκια έως 14 ετών που υποφέρουν σε ολόκληρη την πατρίδα μας και φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο της Αθήνας (αρκετά από αυτά είναι ξανθιωτάκια με σοβαρά προβλήματα και ασθένειες).
ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΥΓΙΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ, από 18 έως 65 ετών να συμμετάσχει σε αυτή την κοινή προσπάθεια. Το να ζητάς  αίμα είναι ανθρώπινο μα το να «προσφέρεις» αλτρουιστικά και εθελοντικά  το αίμα σου είναι θεικό!
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ για το πρόγραμμα, τις ώρες και τις τοποθεσίες των αιμοδοσιών και συντονιστείτε με τους εθελοντές της «ζωής, της αγάπης και της προσφοράς». Κάθε σταγόνα μετράει και βοηθάει απεριόριστα. Είναι θέμα ζωής και θανάτου. Είναι θέμα φιλοτίμου και κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ… Με την ευγενική υποστήριξη όπως πάντα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης. (Το ΔΣ του συλλόγου αιμοδοτών Ξάνθης!).

Σχετικά Άρθρα