fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΑΓΩΝΑΣ
Πιέζαμε φορτικά την Διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ και τον κ. Γιαννακίδη, εδώ και τρία (3) σχεδόν  χρόνια, για τον ορατό κίνδυνο της υγείας των συμπολιτών μας από τον ιό του Νείλου. Απέτυχαν οικτρά στην καταπολέμηση, άφησαν πολλά ερωτηματικά πίσω τους.
Σε δέκα εξ (16) ανέρχονται σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Περιφέρεια ΑΜΘ  Ξάνθη, δηλαδή το 1/3  εκ των 49 κρουσμάτων πανελληνίως, εκ των οποίων 10 στην Ξάνθη, δηλαδή  περισσότερα από το 1/5 πανελληνίως. Νέα αρνητική επώδυνη πρωτιά. Συνάνθρωποι μας υποφέρουν, ταλαιπωρούνται αφάνταστα αυτοί και οι οικογένειές τους. Την ίδια στιγμή η Διοίκηση της περιφέρειας  και ο κ. Γιαννακίδης,  δίνουν επικοινωνιακές παραστάσεις για έργα του μέλλοντος, συνήθως δουλειά άλλων, που ακούμε αλλά δεν βλέπουμε.
ΘΡΑΚΗ
Μέχρι και στα σούπερ μάρκετ θα γίνεται πλέον εμφανής η κοινωνική διάκριση, θυσιάζοντας κάποιοι την αξιοπρέπεια των πολιτών. Αναφέρομαι στα ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, κοινώς στα ληγμένα, τα οποία θα κυκλοφορούν νόμιμα στην αγορά από 1ης Σεπτεμβρίου 2013,και που θα αναγκάσουν τους ενδεείς να τα προτιμούν, κάτι που αυτόματα θα τους κατατάσσει και σε μία άλλη κοινωνική κλίμακα. Δε θα είναι και πολύ ευχάριστη η εικόνα ενός ανθρώπου που θα αγοράζει ληγμένα προϊόντα για να φάει το παιδί του, ενώ ακριβώς δίπλα του θα είναι κάποιος άλλος που θα επιλέγει την καλύτερη μάρκα του ίδιου, πλην όμως φρεσκότατου προϊόντος.
Κατά την άποψη μου, η «νομιμοποίηση» και η προώθηση αυτών των τροφίμων στα ράφια των σούπερ μάρκετ  είναι μέρος της γενικότερης κατάντιας, στην οποία έχει περιέλθει ο μέσος Έλληνας. Και για να χαριτολογήσω, παρά το τραγικό του γεγονότος, όπως διάβασα κάπου… «Πλέον με τα ληγμένα που θα τρώμε θα εξηγούνται και πιο ξεκάθαρα μερικές συμπεριφορές μας…»
XANTHIPRESS
Πενήντα φορές πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια ανιχνεύθηκαν, για πρώτη φορά, οι συγκεντρώσεις καδμίου σε επιφανειακά ύδατα του ποταμού Νέστου, κοντά στην παραμεθόριο περιοχή, με αποτέλεσμα να αποφασισθεί η απαγόρευση αλιείας.
Οι υψηλές συγκεντρώσεις διαπιστώθηκαν ύστερα από δύο δειγματοληψίες, σε σημεία πολύ κοντά στα σύνορα, οι οποίες έγιναν υπό την εποπτεία του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. «Δεν προέρχεται από την Ελλάδα» «Στείλαμε τα δείγματα σε εξειδικευμένα εργαστήρια για μικροβιολογικές και χημικές μετρήσεις και διαπιστώσαμε την υπέρβαση ορίων του καδμίου, το οποίο πιθανολογούμε ότι δεν προέρχεται από την Ελλάδα, αφού στην περιοχή δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα, ούτε καν κτηνοτροφική μονάδα» εξήγησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος, περιβαλλοντολόγος Ευάγγελος Μαλκάκης.
ΕΜΠΡΟΣ
Πρωτιά κατέχει ο νομό μας πανελλαδικά στην παραγωγή γάλακτος και κρέατος και στον αριθμό των σταβλισμένων κτηνοτροφικών μονάδων αναλογικά με τον πληθυσμό και το μέγεθός του και επάξια χαρακτηρίζεται ως κτηνοτροφικός και εξαγωγικός νομός καθώς διαθέτει ένα.πλούσιο ζωικό κεφάλαιο Αυτό καταδεικνύουν τα στοιχεία της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Ξάνθης του ΕΛΟΓΑΚ. όσο και τα στοιχεία έρευνας του ΥΠΑΑΤ που διενεργήθηκε το 2013.

Σχετικά Άρθρα