fbpx
Γενική

Έκθεση Φωτογραφίας : Ένα ακόμη Σεργιάνι στις μνήμες της Ξάνθης

Η παλιά Ξάνθη ζωντανεύει μέσα από τις παλιές φωτογραφίες

 

 

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 20:30 το βράδυ έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας « Ένα ακόμη Σεργιάνι στις μνήμες της Ξάνθης » με την παρουσίαση φωτογραφιών από την Ιστορία της Ξάνθης. Την έκθεση η οποία διοργανώνεται από το  Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης και την Ομάδα Κοινωνικής Δικτύωσης «Παλιές Φωτογραφίες της Ξάνθης»  πρέπει να την επισκεφτούν όλοι οι Ξανθιώτες για να δουν αλλά και να θυμηθούν πολλοί από αυτούς τις νοσταλγικές στιγμές άλλων εποχών. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν πολλοί φίλοι του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης και της ομάδας Παλιές φωτογραφίες της Ξάνθης, όπου την παρουσίαση έκανε η Πέπη Στάντζιου και ο Τάσος Τεφρονίδης ιδρυτής και ακούραστος εργάτης της ομάδας.
Χαιρετισμούς εξέφρασαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ξάνθης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπάμπης Δημαρχόπουλος και μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης.
Στην έκθεση παρουσιάζεται η Ιστορία μας μέσα από σπάνιες φωτογραφίες, που ανήκουν στην παραπάνω ομάδα με επιμελητή τον κ. Τάσο Τεφρονίδη. Η Πλατεία της Ξάνθης, οι Γειτονιές της, ο Κόσυνθος και οι Γέφυρες του, οι Ορχήστρες και Μαντολινάτες, ο Προσκοπισμός, το Παζάρι μας, Ιστορικές- Επετειακές, Σχολικές Παρελάσεις, Ταβέρνες και Κέντρα Διασκέδασης, αλλά και η Ξάνθη του χθες και του σήμερα, ζωντανεύουν στη μνήμη και μας ταξιδεύουν νοσταλγικά. Η διάρκεια της έκθεσης είναι από τις 30/8 έως 8/9/2013 καθημερινά από ώρα 19:00 έως 22:00, στο Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, Αγ. Γεωργίου 1, Ισόγειο ( Παλιό ταχυδρομείο ).
Επίσης η κοινωνική ομάδα δικτύωσης «Παλιές Φωτογραφίες της Ξάνθης» προσκαλούν όσους Ξανθιώτες έχουν σπάνιες φωτογραφίες να έρθουν σε επαφή με τον σύλλογο προκειμένου οι φωτογραφίες τους να ψηφιοποιηθούν και με το όνομα τους εάν είναι επιθυμητό να δημοσιευθούν. (Οι φωτογραφίες επιστρέφονται στους κατόχους τους).

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχετικά Άρθρα