fbpx
Γενική

Τάρτα με φράουλες και ανθότυρο

Υλικά
Για τη βάση:
κριτσίνι – 2 φλιτζάνια (περίπου 4 φλιτζάνια ολόκληρα), θρυμματισμένα, άγλυκα (ή μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη)
βούτυρο – 3/4

φλιτζανιού, λιωμένο

ζάχαρη – 1/4 φλιτζανιού
Για τη γέμιση:
ανθότυρο – 225 γρ. , μαλακωμένο (ή τυρί κρέμα)
ζάχαρη – 3/4 φλιτζανιού
βανίλια – 1 κ.γ.
σαντιγί – 1 1/2 φλιτζάνι
Για την επικάλυψη με φράουλες:
ζάχαρη – 1/2 φλιτζάνι
νερό – 1/2 φλιτζάνι
κορν φλάουρ – 1 κ.σ.
ζελέ – 1 1/2 κ.σ. , σκόνη για έτοιμο ζελέ φράουλας
φράουλα – 550 γρ. , φρέσκες
Εκτέλεση
Author: Yammie’s Noshery
Για τη βάση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C. Αναμιγνύουμε τα υλικά και τα απλώνουμε το μίγμα σε ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ.(αν θέλουμε χρησιμοποιούμε ένα βαρύ ποτήρι με ίσιο πάτο για να το πιέσουμε καλύτερα). Ψήνουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για τη γέμιση:
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί και την ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη βανίλια. Προσθέτουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ (εύκαμπτη σπάτουλα) μέχρι να ενσωματωθεί.  Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στην κρύα βάση.
Για την επικάλυψη με φράουλες:
Σε ένα κατσαρολάκι αναμιγνύουμε τη ζάχαρη, το νερό και το κορν φλάουρ και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Βράζουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη σκόνη για το ζελέ και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Τοποθετούμε τις φράουλες πάνω από τη γέμιση της τάρτας και περιχύνουμε με το μίγμα από το κατσαρολάκι. Προσπαθούμε να καλυφθούν όλες οι φράουλες.

Βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες ή μέχρι να στερεοποιηθεί το ζελέ.

Σχετικά Άρθρα