Γενική

«Συνεχίζεται το «ξήλωμα» των Δήμων με στόχο τις αδέσμευτες φωνές των δημοτικών ραδιοφώνων»

Ερώτηση για τα Δημοτικά Ραδιόφωνα κατέθεσε ο Γιάννης Δημαράς

 

 

Ερώτηση για το φλέγων θέμα του κλεισίματος των δημοτικών ραδιοφώνων κατέθεσε ο βουλευτής Γιάννης Δημαράς ζητώντας απαντήσεις από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, των υπουργό Εσωτερικών και τον υπουργό Επικρατείας. Στη  ερώτησή του που την συνυπογράφει και ο βουλευτής Γαβριήλ Αβραμίδης αναφέρει:
Κύριε Υπουργέ, σύμφωνα με δημοσίευμα του  «Έθνους», εξυγίανση εν λειτουργία και στα δημοτικά ραδιόφωνα σχεδιάζει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, δείχνοντας το δρόμο της απόλυσης σε 700 εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, δημοσιογράφους  και τεχνικούς.
Το υπουργείο Εσωτερικών δέχεται εισηγήσεις για την οικονομική «εξυγίανση» των δημοτικών ραδιοφώνων η οποία- προσχηματικά- εννοείται- ότι θα επιτευχθεί με την συνέχιση της λανθασμένης συνταγής της μείωσης του προσωπικού.
Μετά την κατάργηση της δημοτικής Αστυνομίας και τον αποδεκατισμό των Δήμων από  ανθρώπινο δυναμικό, τώρα, στοχοποιούνται οι ανεξάρτητες δημοτικές φωνές των τοπικών δημοτικών ραδιοφώνων σε όλη τη χώρα, ενώ το όλο εγχείρημα,  να ολοκληρωθεί εντός του έτους, προκειμένου να συμπεριληφθούν στις 2.000 απολύσεις που πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι τα τέλη του 2013.
Όπως τόνισε ο κ. Καμίνης σε δήλωσή του : «Αυτό που συνέβη με τη Δημοτική Αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες δεν μπορεί να συνεχιστεί και με τα δημοτικά ραδιόφωνα, όπως για παράδειγμα ο «Αθήνα 9,84» που έχει κάνει από μόνος του μία τρομερή εξυγίανση και μάλιστα έχει βελτιωθεί και αναβαθμιστεί σε τέτοιο βαθμό ούτως ώστε να αποτελεί τον πιο σοβαρό, τον πιο σημαντικό σταθμό στην Αθήνα.
Ερωτάστε κύριοι Υπουργοί:
1. Προσανατολίζονται τα υπουργεία σας σε αναδιάρθρωση εν λειτουργία για τα δημοτικά ραδιόφωνα με την συνταγή «ΕΡΤ» «ΝΕΤ» «ΕΤ3» και «ΕΡΑ» με οδηγία τρόικας,  η οποία κατακρίθηκε από τους πολίτες και ακόμα συζητείται στα παγκόσμια ΜΜΕ ως αρνητικό παράδειγμα και κατακριτέα ενέργεια;
2. Ποια είναι τα κριτήρια και τα στοιχεία που σας οδηγούν ότι στους φορείς αυτούς (δημοτικά ραδιόφωνα) υπάρχει πλεονάζον προσωπικό που εργάζεται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και το οποίο πρέπει να οδηγηθεί εκτός εργασίας;

3. Ποια είναι η θέση σας, όταν τα δημοτικά συμβούλια  ήδη τοποθετούνται αρνητικά σε αυτό το ενδεχόμενο;

Σχετικά Άρθρα