Μέσω των υπουργείων Υγείας, Παιδείας αλλά και των ΟΤΑ στους οποίους υπηρετεί ένα μεγάλο μέρος των περίπου 35.240 συμβασιούχων που είχαν γίνει αορίστου χρόνου με το ΠΔ Παυλόπουλου (164/ 2004), θα επιχειρήσει να γεμίσει τη «δεξαμενή» των περίπου 17.300 «διαθέσιμων» μέχρι το τέλος του χρόνου, η κυβέρνηση.
Αν και πρόκειται για ένα ακόμη οριζόντιο μέτρο η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να το «σερβίρει» μέσω αξιολόγησης, καθώς ένα μεγάλο τμήμα των συγκεκριμένων υπαλλήλων (οι πληροφορίες λένε ότι είναι άνω των 20.000) είτε είναι χαμηλών προσόντων (ΔΕ και ΥΕ) είτε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπάρχουν και παρατυπίες κατά τη μονιμοποίηση τους (πλαστά πτυχία γλωσσομάθειας κλπ).
Τα υπόλοιπα παιδιά δηλαδή που δεν είχαν μπάρμπα στο ράφι και όλοι οι άχριστη με το μέσον μόνημοι…. Ρε μια βρεμένη σανίδα που ήθελε το δημοόσιο… βρεμένη σανίδα φίλε Ξανθιώτη.
Παράλληλα, κατά τις ίδιες πληροφορίες που συνέλεξε η εφημερίδα μας, στη πρόσφατη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης συζητήθηκε και το θέμα των συμβασιούχων που παραμένουν στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές.
Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε με το πολυνομοσχέδιο θα έχουν δει την έξοδο από το Δημόσιο μέχρι τα τέλη του χρόνου ή στις αρχές του 2014, ώστε να προστεθούν στον αριθμό των 13.000 απολύσεων για τις οποίες έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2014.
Επιπλέον θα επιχειρηθεί στις «δεξαμενές» της κινητικότητας να μπουν μετά από αξιολόγηση δομών και προσωπικού:
Διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ και ΤΕΙ
Υπάλληλοι ΟΤΑ στο πλαίσιο της διαδημοτικής κινητικότητας
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε και το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ) που μπαίνουν σε καθεστώς αναδιάρθρωσης ώστε τουλάχιστον οι δύο τελευταίες να οδηγηθούν σε ιδιωτικοποίηση.
Να σημειωθεί ότι στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε και το θέμα της διαθεσιμότητας των δασοπυροσβεστών, ωστόσο απορρίφθηκε αμέσως λόγω και της θερινής περιόδου.