2 καρότα κομμένα σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο θυμάρι
1 φλυτάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φασόλια σε μία λεκάνη με νερό από το προηγούμενο βράδυ για να μαλακώσουν
Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με κρύο νερό, προσθέτουμε το καρότο, το σέλινο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και τα βράζουμε για 20 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το μέικον και τα λουκάνικα κομμένα σε φετούλες και τα προσθέτουμε μαζί με το λάδι τους στη φασολάδα πριν τελειώσει το βράσιμο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
Αφήνουμε να τελειώσει το βράσιμο και σερβίρουμε τη φασολάδα ζεστή συνοδευόμενη από ελιές ή τυρί φέτα.