Τα ζαρζαβατικά παραμένουν ζωντανά όσο χρόνο τα κρατάμε στο σκοτεινό ψυγείο, πάσχουν όμως από διαταραχές του βιολογικού ρολογιού τους, υποδεικνύει νέα μελέτη. Τα επίπεδα αντιοξειδωτικών και άλλων ουσιών αυξομειώνονται στη διάρκεια της ημέρας, και επομένως ίσως θα ήταν ωφέλιμο να εξοπλίσουμε τα ψυγεία μας με προγραμματιζόμενα φώτα «Τα λαχανικά και τα φρούτα δεν πεθαίνουν τη στιγμή που συλλέγονται από το χωράφι» λέει η Τζάνετ Μπράαμ, βιολόγος του Πανεπιστημίου Riceστο Χιούστον. «Αντιδρούν στο περιβάλλον τους για μέρες, και διαπιστώσαμε ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε το φως για να τα αναγκάζουμε να παράγουν περισσότερα αντικαρκινικά οξειδωτικά σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας» εξηγεί η Μπράαμ, επικεφαλής της μελέτης που δημοσιεύεται στο Current Biology.
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Σταύρος Καρυπίδης
Εκδότης - Δημοσιογράφος μέλος της Έ.Ι.Η.Ε.Ε. Lead Digital Strategist - Διαμορφωτής κοινής γνώμης και βιντεογράφος με πιστοποίηση από την Google και το Υπουργείο Τουρισμού στο Digital Marketing "Grow Greek Tourism". Owner & Operator στην Drone Areo View εταιρίας αερο-βιντεοσκοπήσεων και αερο-φωτογραφήσεων (αδειούχος χειριστής ΣμηΕΑ UAS Pilot A & UAS Pilot B). Ceo & Founder της εταιρίας "Φυσικό Αέριο Ξάνθης".