fbpx
Γενική

ΕΡΤ- Ο Τολμών Νικά


Επιστολή από τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης
Κίνηση με τεράστιο συμβολισμό επεχείρησε ο Πρωθυπουργός με το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ. Δεκαετίες τώρα όποιος τολμούσε να ακουμπήσει τη σφηκοφωλιά της διεφθαρμένης από την κορυφή έως και τα νύχια ΕΡΤ, δεχόταν χιλιάδες σφήκες με φαρμακερό κεντρί η καθεμιά (συνδικαλιστές, προσωπικό, φίλοι τους πολιτικοί, βουλευτές κλπ.).
Με περίσσεια ειλικρίνεια, άκουσα τον τ.υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Μόσιαλο να εξιστορεί το πώς του επιτέθηκαν, για να τον κατασπαράξουν αρχισυνδικαλιστές μέχρι και το 70% όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όταν τόλμησε να προτείνει μέτρα εξυγίανσης της αμαρτωλής ΕΡΤ πριν μερικά χρόνια. Εξυγίανσης ελάχιστης μακράν της σημερινής απόφασης του κ. Σαμαρά.
Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι πέρα από τον μεγάλο συμβολισμό της, η γενναία (έως ριψοκίνδυνη) πράξη του πρωθυπουργού ήταν μια πράξη ουσίας. Ήρθε να καθαρίσει ίσως το πιο δύσκολο, το πιο αδιαφανές, το πιο ακραία συνδικαλιστικά οργανωμένο κομμάτι της δημόσιας λειτουργίας.
Χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας συνδικαλισταράδες της ΕΡΤ έκλειναν την Εθνική ραδιοτηλεόραση για μέρες ή για εβδομάδες, γιατί κάποιος όχι απολύθηκε, αλλά γιατί απλώς μετακινήθηκε από την Διοίκηση του οργανισμού.
Ενάντια σ’ αυτήν την ριψοκίνδυνη πράγματι απόφαση του Πρωθυπουργού, ξεσηκώθηκαν ξαφνικά όλα τα κόμματα που μέχρι χθες κατηγορούσαν την ΕΡΤ σαν άντρο διαφθοράς, αδιαφάνειας, κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος.
Μα θα χάσουν την δουλειά τους 2-3 χιλιάδες εργαζόμενοι, είναι κοινωνική αναλγησία φωνάζουν. Την ίδια στιγμή βέβαια ξεχνούν την κοινωνική τους ευαισθησία, για τους 1.300.000 ανέργους στον ιδιωτικό τομέα. Αυτοί δεν μας ενδιαφέρουν, αυτοί είναι Έλληνες β’ κατηγορίας, που δεν φωνάζουν, δεν οργανώνονται, δεν ξεσηκώνονται, δεν είναι σφήκες που δαγκώνουν!!
Ελπίζουμε κατά την εκκαθάριση της ΕΡΤ και την έρευνα του εισαγγελέα, πολλά λαμόγια, τρωκτικά που κατέτρωγαν τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού, να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη για τα περεταίρω.
Ελπίζω επίσης ο Πρωθυπουργός να μην κάνει πίσω, κάτω από την όποια πίεση, και να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μια νέα υγιή και αποτελεσματική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με ασφαλώς πολύ λιγότερο προσωπικό, πραγματικά στην υπηρεσία του Ελληνικού λαού.
Ακόμη περιμένω  την αποφασιστικότητα αυτή, να δείξει και σε δεκάδες άλλα σημεία του δημόσιου τομέα, όπου δεκαετίες τώρα ανδρώθηκε η διαφθορά, η αδιαφάνεια και η αναποτελεσματικότητα.
Ελπίζω ακόμη ότι ο Ελληνικός λαός στο σύνολό του θα στηρίξει τέτοιες δυναμικές μεταρρυθμίσεις, ώστε επιτέλους να εξυγιανθεί το Ελληνικό Κράτος.
Ευτυχώς από αυτά που ακούγονται σε όλες τις κοινωνικές συναθροίσεις, μάλλον οι περισσότεροι είναι υπέρ της απόφασης του Πρωθυπουργού και αυτό είναι παρήγορο.
Καιρός τα όποια τρωκτικά, που δεκαετίες τώρα λυμαίνονται τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού, να καταλάβουν ότι ήρθε επιτέλους η ώρα της κρίσης γι’ αυτούς.
Ίσως η οικονομική κρίση να είναι η αφορμή να επιβεβαιωθεί το αρχαίο γνωμικό «ουδέν κακόν αμιγές καλού» και ακόμη επί το λαϊκότερον «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».
Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης Υπεύθυνοι θέματος Κομνηνός Γιώργος- Οικονομολόγος. Παρχαρίδης Βασίλης- Οικονομολόγος, Τίνας Δήμος- Οικονομολόγος.

Σχετικά Άρθρα