fbpx
Γενική

Λάσπη

Θέλουν φίλε Ξανθιώτη οι Κυβερνόντες να δημιουργήσουν ευνοϊκό κλίμα για την προσέλκυση επενδυτών αλλά μόνο το εξαγγέλλουν αυτό το κλίμα! Η όλη τους προσπάθεια πέφτει στο κενό, αφού όχι μόνο δεν ελκύονται νέοι επενδυτές αλλά αποχωρούν και οι ήδη εγκατεστημένοι στην χώρα μας.
Δεν ξέρουμε αν αυτό τους ενδιαφέρει ή αν αυτό επιδιώκουν με εντολές …άνωθεν! Έξωθεν καλύτερα!! Το ελληνικό κράτος παρά την αύξηση του ΦΠΑ έσοδα δεν έχει!
Ξέρουν φυσικά καλά οι «αρμόδιοι» ότι αν τον μειώσουν, τα έσοδα θα αυξηθούν λόγω της μεγαλύτερης κατανάλωσης.
Το πρόβλημά τους είναι ότι δεν μπορούν να πείσουν την Τρόικα; Μειώνεται ο τουρισμός στα νησιά μας, γίνεται λόγος για το ΦΠΑ της απέναντι ακτής αλλά το 23% αντιστέκεται! Γιατί;
Μήπως ο στόχος όλων των υπευθύνων για τη διαχείριση της κρίσης είναι να αποδυναμώσουν κι άλλο την ελληνική οικονομία; Ή να μας στείλουν όλους στην Τουρκία, όπως δηλαδή κάνουν τα σχολεία της Ξάνθης με της μαθητικές εκδρομές…
Τέλος πάντων αυτό που έχει σημασία είναι ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας που διαρκώς μειώνονται στην περιοχή μας!
Κάνουν κάποιες προσθαφαιρέσεις στα οικονομικά των ταμείων τους και μένουν ικανοποιημένοι! Αυτό που επιβάλουν στην ελληνική οικογένεια το περιγράφουν με …οδύνη μόνο όταν φοβηθούν ότι η οργή του κόσμου μπορεί να τους στερήσει τις καρέκλες τους.
Πιθανόν να είναι ανίκανοι να διαχειριστούν μια τέτοια κρίση. Εμείς όμως, οι καταναλωτές, ποια στάση κρατάμε για τις επιχειρήσεις που έφυγαν εκτός συνόρων αλλά πουλάνε τα προϊόντα τους στην Ελλάδα;
Συνεχίζουμε να αγοράζουμε από τα πολυκαταστήματα και όχι από την Ξανθιώτικη αγορά… δεν στηρίζουμε τον μπακάλη της γειτονιάς αλλά δίνουμε εύκολα τα χρήματά μας στις αλυσίδες καταστημάτων γερμανικών και Γαλλικών συμφερόντων….
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Σχετικά Άρθρα