fbpx
Γενική

Στενεύει ο κλοιός στους φοροφυγάδες νέα «τεκμήρια» για να τσακώνουν όσους δηλώνουν ψευδή στοιχεία

Δαπάνες- καταθέσεις θα δείχνουν στις ΔΟΥ το αληθινό εισόδημά μας
Μία νέα μέθοδο θα χρησιμοποιούν σύντομα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών για να πιάνουν στο… δόκανο φορολογούμενους οι οποίοι δηλώνουν στην εφορία εισοδήματα μικρότερα απ τα πραγματικά τους!
Οι ΔΟΥ θα αξιοποιούν ως ένα νέο είδος «τεκμηρίων» για να επαναπροσδιορίζουν τα εισοδήματα των 8,2 εκατ. φορολογουμένων στοιχεία από τις πάσης φύσεως οικονομικές δοσοληψίες τους, αλλά και από το «κομπόδεμα» που διατηρούν στις τράπεζες. Με αυτό τον τρόπο το Υπουργείο προσδοκά ότι θα αυξήσει σε σημαντικό βαθμό τα έσοδα του προϋπολογισμού.
Δαπάνες και καταθέσεις
Όπως αναφέρει ο κυριακάτικος τύπος, για τον καθορισμό του εισοδήματος ενός φορολογούμενου θα προσμετρώνται οι δαπάνες που κάνει για την πληρωμή λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και τηλεφώνων, η καταβολή ποσών για την εξόφληση δόσεων δανείων και πιστωτικών καρτών, τα έξοδα που πραγματοποιούνται με την καταβολή μετρητών ή μέσω χρεωστικών καρτών, για την αποπληρωμή ασφαλιστικών συμβολαίων, διδάκτρων και νοσηλειών, όλες οι δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, το ύψος των καταθέσεων στις τράπεζες και οι λοιπές αποταμιεύσεις τους!
Πρόσθετοι φόροι
Σε όσες περιπτώσεις λοιπόν τα τεκμαρτά εισοδήματα των Ξανθιωτών που θα προσδιορίζονται με τις παραπάνω μεθόδους θα είναι μεγαλύτερα από τα δηλωθέντα, οι φορολογούμενοι θα υποχρεώνονται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων, εκτός και αν μπορούν με κάποιο τρόπο να δικαιολογήσουν τα… αδικαιολόγητα.

Σχετικά Άρθρα