fbpx
Γενική

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ Κ.Λίτσα Ψαραύτη

Καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στις/τους μαθήτριες/τές του 5 ου Γυμνασίου
Στις 28/3/2013 η γνωστή συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ.Λίτσα Ψαραύτη βρέθηκε στην Ξάνθη, προσκεκλημένη γνωστού βιβλιοπωλείου. Το Α4 του 5ου Γυμνασίου Ξάνθης με την προτροπή της κ. Μπουζιάνη Σταυρούλας, φιλολόγου και υπεύθυνης του Πολιτιστικού Προγράμματος  «Μαθαίνω να Αγαπώ το Βιβλίο», βρέθηκε εκεί και συνομίλησε με τη συγγραφέα.
Τα παιδιά που συμμετείχαν στη δράση ρώτησαν τη συγγραφέα απορίες σχετικά με το επάγγελμά της, τα βιβλία και τις υποθέσεις τους, τους μελλοντικούς της στόχους. Εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι βρέθηκαν τόσο κοντά σε έναν άνθρωπο του πνεύματος που μέχρι τότε τον ήξεραν μόνο ως όνομα στο σχολικό τους εγχειρίδιο. Στο τέλος έβγαλαν και φωτογραφίες:
Η κ. Λίτσα Ψαραύτη και στο παρελθόν είχε επισκεφθεί το νομό μας καλεσμένη από το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων όταν υπεύθυνη ήταν η κ Εξάρχου-Βασιλούδη Ράνια. Η συγγραφέας συναντήθηκε και τότε με λέσχες ανάγνωσης του έργου της και συνομίλησε με μαθήτριες /τές σχολείων. Προσπαθώντας την εδραίωση μιας δημιουργικής διαδικασίας για τους νέους είναι αναγκαίο να υπάρχει κοινή επιδίωξη εκπαιδευτικών και συγγραφέων για την ανάγνωση και τη συζήτηση λογοτεχνικών κειμένων, αποσκοπώντας στην καλλιέργεια της σχέσης μας με το διάβασμα. Επιπλέον είναι ένας ευχάριστος και εποικοδομητικός τρόπος για την ελεύθερη ώρα των μαθητριών/τών μας.

Σχετικά Άρθρα