fbpx
Γενική

Λάσπη

Τελικά μας… κατέστρεψε αυτή η περιβόητη αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης που εφαρμόστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου.
Προφανώς κανείς απ τους… έξυπνους εγκεφάλους του Υπουργείου που εμπνεύστηκαν την συγκεκριμένη αύξηση για να χτυπήσουν το λαθρεμπόριο καυσίμων δεν είχε φανταστεί τι θα ακολουθούσε τόσο στην Ξάνθη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Και είναι χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν στην πόλη μας σε σχέση με τη θέρμανση. Οι περισσότεροι πολίτες ως γνωστόν σφράγισαν τους λέβητες και τα καλοριφέρ τους…
Άλλοι έφτιαξαν τζάκια, άλλοι έβαλαν σόμπες πέλετ, άλλοι προτίμησαν κλιματιστικά και θερμοσυσσωρευτές με ρεύμα. Και οι πρατηριούχοι απέμειναν να… τραβάνε τα μαλλιά τους για το κακό που τους βρήκε, δηλαδή τις αναδουλειές που αντιμετωπίζουν σήμερα!
Ε, μέσα σ’ όλο αυτό το χάλι ποιος μπορεί να πει ότι παραξενεύτηκε με την έκρηξη που παρουσιάζει φέτος η λαθροϋλοτομία τόσο στον κάμπο της Ξάνθης όσο και στην ορεινή περιοχή όπου γίνεται κυριολεκτικά χαμός! Είναι κι αυτή φαινόμενο της εποχής που είναι σίγουρο ότι- δυστυχώς- θα έχει και συνέχεια…
Ο ξανθιώτης χρειάζεται καύσιμο για να ζεσταθεί. Κι εφόσον λεφτά για πετρέλαιο δεν υπάρχουν, (1,30 περίπου η τιμή του σήμερα) παίρνουν τα πριόνια και κόβουν όποιο δέντρο βρεθεί στο δρόμο τους για να το ρίξουν στο τζάκι, τη μασίνα, τη σόμπα!
Δεν χρειάζεται να πούμε τι είδους καύση κάνουν τα νωπά ξύλα που κουβαλάει κανείς στο σπίτι του μέσα στο καταχείμωνο.
Αρκεί κανείς να βγει ξημερώματα στην ταράτσα του και να δει από ψιλά τη Ξάνθη μας… καλυμμένη με αιθαλομίχλη.

Σχετικά Άρθρα