fbpx
Γενική

Αχ καλό Σαβαβτοκύριακο φίλε Ξανθιώτη


Αχ καλό Σαβαβτοκύριακο φίλε Ξανθιώτη και να δουμε πως θα την περάσουμε αυτόν τον χειμώνα κι εμείς και οι αγρότες της περιοχής μιας και μαθαίνω ότι σοβαρότατο πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν, εντός του 2013, χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΓΑ.
Είναι ορατό είναι το ενδεχόμενο να απωλέσουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη για το τρέχον έτος και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα για το περασμένο έτος. Ο λόγος;
Τα πολλά προβλήματα που εντοπίστηκαν στο νέο σύστημα ασφάλισης, το οποίο περιλαμβάνει και το εργόσημο που ισχύει για τους εργάτες γης. Σύμφωνα με το νέο σύστημα, το οποίο ισχύει από πέρσι, οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ καταβάλλονται με την μορφή ειδοποιητηρίων που λαμβάνουν οι κύρια ασφαλισμένοι στο ταμείο.
Αντίθετα, για την πληρωμή των εργατών γης απαιτείται η κατάθεση της αμοιβής και της ασφαλιστικής εισφοράς στον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό από τους εργοδότες. Από εκεί και πέρα οι εργάτες γης θα πρέπει να πάνε στην τράπεζα για να εισπράξουν την καθαρή τους αμοιβή.
Ως συνήθως, όμως, εμφανίστηκαν σοβαρότατα προβλήματα εξαιτίας της ελλιπούς ενημέρωσης των αγροτών από τον ΟΓΑ με αποτέλεσμα οι προθεσμίες για την κατάθεση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς να έχουν παρέλθει και ελάχιστοι να το γνωρίζουν.
Με αυτό τον τρόπο οι αγρότες και της Ξάνθης αδυνατούν να καταβάλλουν, σε πολλές περιπτώσεις, τα προβλεπόμενα χρήματα, παρά το γεγονός ότι διαθέτουν τα ανάλογα ποσά.
Να δω πως θα το λύσει αυτό το πρόβλημα η κυβέρνηση… αν να δω…

Σχετικά Άρθρα