15.669.780,00 ευρώ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τη β δόση της ΣΑΤΑ - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
Γενική

15.669.780,00 ευρώ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τη β δόση της ΣΑΤΑ

Με υπογραφή του Ευρ. Στυλιανίδη
Μετά από συστηματική προσπάθεια όλο το προηγούμενο διάστημα, ο Υπουργός Εσωτερικών συντοπίτης μας βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης κατάφερε να ξεμπλοκάρει τη β δόση της ΣΑΤΑ, χρημάτων δηλαδή που θα δαπανηθούν για αναπτυξιακά έργα των δήμων συνολικού ύψους 199 εκ. ευρώ, τα οποία θα εκταμιευθούν τις επόμενες μέρες, πριν το τέλος του οικονομικού έτους. Από αυτά τα κονδύλια, τα 15.669.780,00 θα δαπανηθούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Για τον νομό Ξάνθης προβλέφτηκαν τα παρακάτω:
Σε σχετική δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε: «Μετά από τη δύσκολη αλλά επιτυχή εθνική διαπραγμάτευση που διασφάλισε τη χρηματοδότηση της χώρας με 52,5 δις ευρώ και μετά τη σκληρή δουλειά που προηγήθηκε τους μήνες από τον Ιούνιο και μετά, το Υπουργείο Εσωτερικών εκταμιεύει το σύνολο των χρημάτων που είχαν προϋπολογιστεί για αναπτυξιακά έργα των δήμων, δηλαδή 299 εκ.ευρώ συνολικά καθώς και το σύνολο των παρακρατηθέντων πόρων δηλαδή 213 εκ. συνολικά. Όλοι οι Δήμοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα έχουν τη δυνατότητα με την εκταμίευση αυτών των χρημάτων να αποπληρώσουν έργα που έχουν ολοκληρωθεί και να ξεκινήσουν νέα έργα υποδομών που δημιουργούν θέσεις εργασίας και πραγματική ανάπτυξη στις τοπικές κοινωνίες. Πιστεύω ότι συνεχίζοντας συστηματικά αυτήν την προσπάθεια και το επόμενο διάστημα θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας, στην αναθέρμανση των τοπικών οικονομιών και στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών της ελληνικής περιφέρειας και ιδιαίτερα της ακριτικής μας περιφέρειας που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη από την κρατική φροντίδα. Ο επόμενος στόχος μας είναι να προχωρήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά στην απορρόφηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δήμων ύψους 900 εκ. ευρώ που θα πέσουν όλα στις τοπικές αγορές».

Σχετικά Άρθρα