fbpx
Γενική

Συνεχίζεται οι εκδηλώσεις της ΦΕΞ και τον Δεκέμβριο

Ολοκληρώνεται αύριο το 2 ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη

Έως & 6 Δεκεμβρίου 2012 & ώρα 21.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. 2 ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη. Με άλλες τρεις ταινίες ολοκληρώνεται και το 2 ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη. Τρίτη 4 Δεκεμβρίου  Ανώνυμη- Μια γυναίκα στο Βερολίνο του Max Färberböck, (131‘). Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου  Λαγουδάκι χωρίς αυτιά  του Til Schweiger, (116‘). Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου  Leroy (Λέροϊ) του Armin Völckers, (89‘). Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου  … πρωινές προβολές για μαθητές γυμνασίου /  Το στραβό καπέλο! του Johannes Schmid,   (95‘)  

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου  … πρωινές προβολές για μαθητές Δγμοτικού /  Μισισιπή αγάπη μου  του  Detlev Buck, (98‘). Οι ταινίες είναι με ελληνικούς υπότιτλους

Οργάνωση: Κινηματογραφική Λέσχη – Φιλοπρόοδη  Ένωση  Ξάνθης –  Τοπική Επιτροπή Ξάνθης & Εργαστήρι Υποτιτλισμού  www.deutsch.gr   Παν. Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε.
Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00 στη Δημοτική πινακοθήκη Ξάνθης. «Γιώργος Σικελιώτης». Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Παρουσίαση της Γενιά του ’30»  η   Κική Χριστοδούλου, μουσειολόγος – ιστορικός τέχνης, θα παρουσιάσει το έργο του ζωγράφου  «Γ. Σικελιώτη». Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Δημοτική πινακοθήκη του Δήμου Ξάνθης. Ο Γ. Σικελιώτης γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1917 και ήρθε,  στην Αθήνα το 1922. Σπούδασε στην ΑΣΚΤ μεταξύ 1935-40, με καθηγητές τον Σπ. Βικάτο και τον Κ. Παρθένη, όμως επιδόθηκε τελικά στη χαρακτική. Συνδυάζονται στο έργο του η βυζαντινή παράδοση και η λαϊκή τέχνη με το σύγχρονο και τα προσωπικά βιώματα του καλλιτέχνη. Μια ιδιότυπη καλλιτεχνική προσωπικότητα που εξυψώνει, με απλά μέσα, το καθημερινό σε μνημειώδες και διαχρονικό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική πινακοθήκη Ξάνθης και θα  συνοδεύεται και από την έκθεση  έργων του Γ. Σικελιώτη.

Από Παρασκευή 14  έως και Κυριακή 16 Δεκεμβρίου. «Τρεις γενιές»  – Συναυλίες & σεμινάρια βιολιού. Η ΦΕΞ για πέμπτη χρονιά οργανώνει και παρουσιάζει στην Ξάνθη ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στο Βιολί. Με τον γενικό τίτλο «τρεις γενιές» δάσκαλοι και μαθητές, τριών γενεών πια,  συναντιούνται στην πόλη μας και συνομιλούν  μουσικά. Ο Σπύρος  Γκικόντης και  η Ελένη Πετρίδου,  σε σεμινάρια βιολιού αλλά & συναυλίες  που συνθέτουν και το φετινό πρόγραμμα. Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου & ώρα 20.00  στην Πολιτιστική Κίνηση Κομοτηνής. Συναυλία του «DUO 8 ΧΟΡΔΕΣ» & Βιβλιοπαρουσίαση της νέας έκδοσης της ΦΕΞ. Σάββατο 15 Δεκεμβρίου & ώρα 20.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Συναυλία του «DUO 8 ΧΟΡΔΕΣ». 1ο μέρος Μουσική επί σκηνής – Μozart Γερμανικοί χοροί. 2 ο μέρος Συναυλία με έργα – Béla Bartok 44 Ντουέτα 

 Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Σεμινάρια Βιολιού με τον Σπύρο Γκικόντη & την  Ελένη Πετρίδου.

Σχετικά Άρθρα